Wang ki chun geschorst
Saved Read later
Deel dit bericht

Tweevoudig wereldkampioen judo geschorst wegens aanranding

Als je een liefhebber bent van vechtsport, dan heb je vast wel eens gehoord van Wang Ki-chun. Hij is tweevoudig wereldkampioen. Hij was al een paar jaar gestopt als judoka, maar wou nog terugkeren als coach. Dit plan zal niet meer doorgaan, hij is namelijk niet meer welkom in de judowereld.

Vermeende aanranding

De 31-jarige Zuid-Koreaanse wereldkampioen wordt beschuldigd van aanranding van een tienermeisje. Het besluit om hem levenslang te schorsen in Zuid-Korea is unaniem genomen na een bijeenkomst van de tuchtcommissie. Begin mei van dit jaar werd hij gearresteerd omdat hij een tiener seksueel zou hebben lastiggevallen. Het is nog niet bewezen dat de aanranding echt gebeurt is.

Levenslang geschorst

De Zuid-Koreaanse judobond is van mening dat Wang Ki-chun de judowereld zo veel schade heeft aangericht, dat hij niet meer welkom is. Wang Ki-chun ziet het belang van de schorsing niet, en is dan ook van plan om de schorsing aan te vechten.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland
Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.