in

Met deze tips reis je goedkoper!

Reizen, we doen het allemaal graag. Eventjes weg van alle zorgen en stress. Volop genieten van de vrijheid. Moest je geld genoeg hebben, zou je het waarschijnlijk non-stop doen. Maar de harde realiteit is nu eenmaal dat reizen erg veel geld kost. Soms kan het gebeuren dat je al zo lang zit te dromen van die ene reis, maar je het simpelweg niet kunt betalen. Dus blijft het een droom, of niet? Misschien niet, want dankzij onderstaande tips kan jij nu goedkoper reizen!

Tip 1: hoe avontuurlijker je reist, hoe goedkoper

Reizen kan erg duur zijn. Voornamelijk als je verblijft in een vier- of vijfsterrenhotel. Als je avontuurlijk aangelegd bent, dan kan je heel wat geld besparen! Hoe? Simpelweg door voor een avontuurlijke vorm van accommodatie te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld in plaats van een hotel, kiezen voor een hostel. Daar moet je wel je kamer delen met anderen, maar je bespaart heel wat geld. Daarnaast kan je op deze manier nog leuke mensen leren kennen ook. Mooi meegenomen, toch?

Een andere aanrader is Couchsurfing. Dat is misschien wel dé beste manier om geld te besparen tijdens het reizen. Couchsurfing is een app die mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt. De bedoeling van deze app is dat je een slaapplaats ter beschikking stelt voor anderen en dit geheel gratis. Je kan er natuurlijk ook gewoon opzoek naar een slaapplaats, zonder zelf je huis ter beschikking te stellen! Dit is een erg leuk concept, omdat je zo niet alleen gratis een verblijfplaats hebt, maar je ook verblijft in een huis van een échte local. Dat is ideaal om meer te leren over de cultuur en de gewoonten van een land én om nieuwe vrienden te maken!

Lees ook:
Leuke weetjes over het Vrijheidsbeeld

Tip 2: ga bewuster met geld om

Het is natuurlijk niet leuk om tijdens je reis voortdurend te rekenen hoeveel geld je nog mag spenderen. Toch kan het veel helpen als je bewuster met je budget omgaat. Stel van tevoren een budget op en reken hoeveel geld je per dag kan opdoen. Op die manier moet je minder rekenen tijdens je reis. Betaal uitstapjes indien mogelijk op voorhand, zo hoef je daar ook geen rekening meer mee te houden. Zorg er ook voor dat je bovenop je budget ook een extra bedrag opzij zet voor onvoorziene kosten, want die kunnen altijd voorvallen.

Tip 3: zoek goedkopere alternatieven

Als je reist, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten. Dat doe je door op uitstapjes te gaan en mee te doen aan allerlei leuke activiteiten! Al dit leuks maakt reizen duur. Moet je dan gewoon in je hotelkamer blijven? Natuurlijk niet! Uitstapjes hoeven helemaal niet zo duur te zijn. Zo zijn er vaak zelfs gratis activiteiten waaraan je kunt meedoen, zoals een leuke stadswandeling bijvoorbeeld. Voor deze informatie kan je terecht bij je hotel, maar ook op internet vind je genoeg info hierover, voornamelijk op sites zoals TripAdvisor. Daarnaast organiseren ze via Couchsurfing ook vaak gratis rondleidingen of ontmoetingsevenementen.  Als je graag op restaurant gaat, kies dan voor restaurants die buiten de toeristische zone liggen. Door wat verder te gaan kan je veel geld uitsparen. Zo zie je maar: plezier hoeft  niet altijd veel te kosten!

Lees ook:
KLM- en Transavia klanten krijgen toch hun geld terug

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 trends voor de horeca in 2020

De 5 gekste wetenschappers