in ,

Restauratie De Nachtwacht half jaar uitgesteld

De restauratie van De Nachtwacht zal begin 2021 de tweede fase ingaan

de nachtwacht restauratie

Er is veel commotie rondom het kunstwerk ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn. Het schilderij zou een restauratie moeten krijgen, welke 13 mei van start zal gaan. Toch gaat het nog lang duren voordat de restauratie klaar is, de tweede fase van de restauratie is namelijk opgeschoven tot 2021.

Restauratie De Nachtwacht

In juli van vorig jaar is het grootste restauratieproject van het Rijksmuseum begonnen. Het is vooral uniek omdat de bezoekers kunnen meekijken naar de restauratie, deze gebeurt namelijk achter helder glas. Helaas lag het werk al een tijdje stil door de coronacrisis. Op 13 mei kunnen zij weer verder met de restauratie, maar dan wel met de nodige maatregelen. Zo kunnen er maar twee personen tegelijk aan werken door de 1.5 meter regel. De tweede fase zou na de zomer van start moeten gaan, maar door de vertraging is dit uitgesteld naar begin 2021.

Gedetailleerde foto’s De Nachtwacht

Om het schilderij te onderzoeken moesten er foto’s gemaakt worden van zeer hoge resolutie. Hieruit kon je zelfs aflezen wat de samenstelling van de verf was, welke schildertechniek er gebruikt is, en hoe het schilderij de afgelopen jaren is veranderd. De foto bestaat uit 528 kleinere foto’s en is de grootste en gedetailleerdste afbeelding ooit gemaakt van een kunstwerk.

Bekijk ook:
Postduifbericht uit WO1 na meer dan een eeuw gevonden

Bekijk hier de gedetailleerde foto van De Nachtwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.