in ,

Restauratie De Nachtwacht half jaar uitgesteld

De restauratie van De Nachtwacht zal begin 2021 de tweede fase ingaan

de nachtwacht restauratie

Er is veel commotie rondom het kunstwerk ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn. Het schilderij zou een restauratie moeten krijgen, welke 13 mei van start zal gaan. Toch gaat het nog lang duren voordat de restauratie klaar is, de tweede fase van de restauratie is namelijk opgeschoven tot 2021.

Restauratie De Nachtwacht

In juli van vorig jaar is het grootste restauratieproject van het Rijksmuseum begonnen. Het is vooral uniek omdat de bezoekers kunnen meekijken naar de restauratie, deze gebeurt namelijk achter helder glas. Helaas lag het werk al een tijdje stil door de coronacrisis. Op 13 mei kunnen zij weer verder met de restauratie, maar dan wel met de nodige maatregelen. Zo kunnen er maar twee personen tegelijk aan werken door de 1.5 meter regel. De tweede fase zou na de zomer van start moeten gaan, maar door de vertraging is dit uitgesteld naar begin 2021.

Gedetailleerde foto’s De Nachtwacht

Om het schilderij te onderzoeken moesten er foto’s gemaakt worden van zeer hoge resolutie. Hieruit kon je zelfs aflezen wat de samenstelling van de verf was, welke schildertechniek er gebruikt is, en hoe het schilderij de afgelopen jaren is veranderd. De foto bestaat uit 528 kleinere foto’s en is de grootste en gedetailleerdste afbeelding ooit gemaakt van een kunstwerk.

Bekijk ook:
Dit is het nieuwe Songfestival nummer van Jeangu Macrooy

Bekijk hier de gedetailleerde foto van De Nachtwacht.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

meer agressie tegen politie

Agressie tegen agenten neemt toe

raarste wetten ter wereld

De 15 vreemdste wetten ter wereld