de nachtwacht restauratie
Saved Read later
Deel dit bericht

Restauratie De Nachtwacht half jaar uitgesteld

Er is veel commotie rondom het kunstwerk ‘De Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn. Het schilderij zou een restauratie moeten krijgen, welke 13 mei van start zal gaan. Toch gaat het nog lang duren voordat de restauratie klaar is, de tweede fase van de restauratie is namelijk opgeschoven tot 2021.

Restauratie De Nachtwacht

In juli van vorig jaar is het grootste restauratieproject van het Rijksmuseum begonnen. Het is vooral uniek omdat de bezoekers kunnen meekijken naar de restauratie, deze gebeurt namelijk achter helder glas. Helaas lag het werk al een tijdje stil door de coronacrisis. Op 13 mei kunnen zij weer verder met de restauratie, maar dan wel met de nodige maatregelen. Zo kunnen er maar twee personen tegelijk aan werken door de 1.5 meter regel. De tweede fase zou na de zomer van start moeten gaan, maar door de vertraging is dit uitgesteld naar begin 2021.

Gedetailleerde foto's De Nachtwacht

Om het schilderij te onderzoeken moesten er foto's gemaakt worden van zeer hoge resolutie. Hieruit kon je zelfs aflezen wat de samenstelling van de verf was, welke schildertechniek er gebruikt is, en hoe het schilderij de afgelopen jaren is veranderd. De foto bestaat uit 528 kleinere foto's en is de grootste en gedetailleerdste afbeelding ooit gemaakt van een kunstwerk.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Bekijk hier de gedetailleerde foto van De Nachtwacht.

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.