in ,

Chaos in Turkije na lockdown aankondiging van 48 uur

Mensen gaan massaal de straat op om te hamsteren

Chaos in Turkije na lockdown

De Turkse autoriteiten hebben een lockdown afgekondigd van 2 dagen voor 31 steden ter bestrijding van het coronavirus. Het ministerie van Binnenlandse Zaken plaatste op Twitter dat bewoners van Ankara en andere grote steden zoals Izmir en Antalya hun huizen niet mogen verlaten tussen vrijdag middernacht en zondag middernacht.

Ankara heeft ook alle internationale vluchten stopgezet, binnenlandse reizen beperkt, scholen, bars en cafés gesloten en massale gebeden opgeschort.

“We dringen er bij alle burgers van deze 31 provincies op aan om geen paniek te veroorzaken en je te houden aan de lockdown van dit weekend”, schreef de communicatiedirecteur van het land, Fahrettin Altun, op Twitter.

Hij riep mensen op om hun sociale afstand te bewaren kort voordat de lockdown van kracht ging. Veel mensen verlieten hun huis om eten en drinken te kopen. Dit zorgde voor hamstergedrag en chaotische taferelen op de straten.

Het aantal bevestigde besmettingsgevallen in Turkije steeg vrijdag tot 47.029. In totaal stierven zeker 1.006 mensen in het land aan de gevolgen van het virus.

Lees ook:
Riot Games lanceert nieuwe shooter Valorant vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bosnische piramide bewijst buitenaards leven

Steeds meer 5G-masten opzettelijk verbrand