Top 10 populairste emigratiebestemmingen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 populairste emigratiebestemmingen

Wat zijn de populairste bestemmingslanden voor Nederlanders die emigreren? In deze top 10 zetten we de populairste landen van Nederlandse emigranten op een rij!

  • Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek vertrekken er jaarlijks ongeveer iets meer dan 40 duizend Nederlanders naar het buitenland.
  • Tijdens de coronapandemie daalde de emigratie flink. In de eerste negen maanden van 2020 vertrokken er slechts 22,5 duizend Nederlanders naar het buitenland. Dat waren er 6 duizend minder dan in dezelfde periode in 2019.
  • 65-plussers vertrekken gemiddeld vaker naar Zuid-Europese landen.
  • Ongeveer een derde van alle emigranten zijn Nederlanders met een tweede generatie migratieachtergrond, zij vertrekken naar het geboorteland van hun ouders.
  • Zweden en Portugal zijn ook populaire emigratiebestemmingen voor Nederlanders, maar deze landen vallen net buiten de top 10.

Deze top 10 is samengesteld op basis de emigratiecijfers van 2020.

10. Polen

Polen staat op de tiende plek in deze top 10 populairste emigratiebestemmingen van Nederlanders. In 2020 verhuisden er 937 mensen naar dit land. Dit waren vooral mensen met Poolse roots.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 15

9. Turkije

Op de negende plek in deze top 10 staat Turkije. Vorig jaar verhuisden 1.031 mensen naar dit land. Turkije was vooral een populaire bestemming onder jongeren van Turkse afkomst. Ongeveer 75 procent van alle emigranten was tussen de 0 en 30 jaar oud.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 16

8. Curaçao

Curaçao staat op de achtste plek in deze top 10 populairste emigratiebestemmingen voor Nederlanders. In totaal verhuisden er 1.113 Nederlanders naar het eiland in de zuidelijke Caraïbische zee.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 17

Bekijk ook:
Quiz: Weet jij waar deze toeristische foto is genomen?

7. Australië

In 2020 waren er ook veel Nederlanders die naar de andere kant van de wereld reisden, want 1.482 landgenoten vertrokken vorig jaar naar Australië. Dat waren vooral veel mensen in de leeftijdscategorie 20-30, en betreft waarschijnlijk Nederlanders die er slechts voor één jaartje wonen als tussenjaar of voor de studie. Australië staat daarmee wel op de zevende plek in deze top 10.

Sydney

6. Frankrijk

Frankrijk staat op de zesde plek in deze top 10 populairste emigratiebestemmingen van Nederlanders. In 2020 verhuisden er 1.562 landgenoten naar het zuiden. Frankrijk is relatief populair onder de oudere bevolking, want ongeveer 15 procent van alle emigranten was 65 jaar of ouder, en in totaal valt slechts 3 procent van alle emigranten in deze leeftijdscategorie.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 18

5. Verenigde Staten

Er zijn ook veel Nederlanders die de American Dream achterna jagen. In 2020 emigreerden er namelijk 2.198 Nederlanders naar de Verenigde Staten, en daarmee staat het land op de vijfde plek in deze top 10.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 19

4. Groot-Brittannië

In 2020 gingen ook heel wat mensen het kanaal over om daar te wonen, want vorig jaar verhuisden 2.624 Nederlanders naar Groot-Brittannië. Groot-Brittannië is vooral in trek onder jeugdige emigranten, want meer dan 75 procent van hen was onder de 30 jaar oud. Het land staat met deze getallen op de vierde plek in deze top 10 populairste emigratiebestemmingen van Nederlanders.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 20

Bekijk ook:
Top 10 landen met de meeste inwoners

3. Spanje

Op de derde plek in deze top 10 staat Spanje. Vorig jaar verhuisden 2.758 Nederlanders naar dit land. Naast Frankrijk was ook Spanje in 2020 een populaire bestemming onder 65-plussers. Van alle emigranten viel ongeveer 13 procent in de leeftijdscategorie 65+.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 21

2. Duitsland

Er zijn ook veel emigranten die weliswaar naar het buitenland verhuizen, maar toch redelijk dichtbij Nederland blijven wonen. Op de eerste en tweede plek in de top 10 populairste emigratiebestemmingen voor Nederlanders staan namelijk onze twee buurlanden. Duitsland staat op de tweede plek, want in 2020 emigreerden 4.469 Nederlanders naar onze oosterburen.

Top 10 populairste emigratiebestemmingen 22

1. België

We hebben het al een heel klein beetje verraden, maar België staat op de eerste plek in deze top 10! Vorig jaar emigreerden er namelijk maar liefst 5.474 Nederlanders naar België en daarmee pakken onze zuiderburen met gemak de eerste plek. Had jij dat gedacht, of komt dit als een kleine verrassing?

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.