3 bizarre vakantiebestemmingen
Saved Read later
Deel dit bericht

3 bizarre bezienswaardigheden: moeilijk te bereiken, maar prachtig!

Wil je eens een keer iets heel anders op vakantie? Wat dacht je van de volgende bizarre bezienswaardigheden, die nog maar weinig mensen hebben gezien en die het uitstekend doen op vakantiefoto’s? Je moet er wat moeite voor doen, maar dat levert ook iets op.

3 bizarre bezienswaardigheden op een rij

Hieronder vind je 3 bizarre bezienswaardigheden op een rij. Had jij ooit van deze bezienswaardigheden gehoord? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

1. Pink Lake Hillier, Australië

Als je toch al aan de andere kant van de wereld bent, is een bezoekje aan dit bijzondere meer wellicht een optie. Het ligt overigens niet op een goed bereikbare plaats. Maar gelet op het feit dat dit meer knalroze is, moet de moeite om er naar op zoek te gaan je niet afschrikken. Het meer ligt vlakbij zee en het contrast met het blauw maakt de kleur nog opvallender. Er zit enorm veel zout in het meer en je kan er dan ook, net zoals in de Dode Zee, aan de oppervlakte blijven drijven. Het water schijnt ook niet slecht te zijn voor de gezondheid en je mag er gewoon in zwemmen.

Het is nog niet helemaal duidelijk waardoor de felroze kleur wordt veroorzaakt. Wetenschappers denken dat bacteriën, die het enige leven vormen in het meer, een soort stof afscheiden die ze moet beschermen tegen de intense zonnekracht hier. Deze zonnebrandolie voor micro-organismen is blijkbaar roze.

2. Blood Falls, Antarctica

Wellicht is het Zuidpoolgebied niet de eerste locatie die je in gedachten had voor een vakantie. In ieder geval zal je geen last hebben van massatoerisme als je op zoek gaan naar Blood Falls. Daarbij is deze bezienswaardigheid ook niet moeilijk te vinden als je eenmaal in de buurt bent. Stel je voor dat de omgeving compleet wit is, zoals dat hoort daar. En dan ineens is er het beeld van een waterval, al is dat een verkeerd woord. Wat hier van een heuvel komt is rood en lijkt erg veel op hetgeen de waterval de naam heeft gegeven: bloed.

Bekijk ook:
10 gerechten waar bloed in wordt verwerkt

Gelukkig is er geen sprake van een griezelig gebeuren in het verleden of heden. Ongeveer 2 miljoen jaar geleden was er hier een meer dat vol zat met zout en mineralen. Net als alles op de Zuidpool werd het meer overdekt met een dikke laag ijs. Onder het ijs bevindt zich dit meer nog steeds. Door kleine scheurtjes in het ijs ontsnapt er constant een kleine hoeveelheid water uit dit meer. Als het in aanraking komt met zuurstof ontstaat een chemische reactie waardoor de naargeestige rode kleur tevoorschijn komt.

3. Het brandende meer van Kawan Ijen, Indonesië

Op Java is er een bergmeer in de vulkaan Kawan Ijen. Dit meer hoort ook beslist thuis in het rijtje met bizarre bezienswaardigheden. Hoewel veel toeristen het gebied en de vulkaan bezoeken, is een kijkje naar het meer meestal alleen mogelijk via een tochtje met een vliegtuig. Maar wellicht kan je mee met een wetenschappelijke expeditie. Het water van het meer is ongelooflijk turquoise.

Uiteraard ben je op een eiland waar ook de zee prachtig afsteekt tegen het witte strand. Maar het zeewater is even helder als kraanwater. Het water van het meer is echt gekleurd als je dat opschept en af toe brandt het water, met een blauwe kleur. Het is wederom een natuurlijk verschijnsel en er komt geen magie aan te pas.

Door de vulkaanuitbarsting  zijn er diverse stoffen aan de oppervlakte gekomen die voor een felle blauwe kleur van het water hebben gezorgd. Maar er lekt ook nog steeds zwavel in het water en blauw met geel zorgt op den duur voor groen. Aan een kant van het meer komt nog steeds rook omhoog uit de slapende vulkaan. Als er zwavel wordt meegevoerd, ontbrandt deze met zuurstof en ontstaan er ijle blauwe vlammen aan een zijde van het meer. Een beeld dat alleen maar buitenaards kan worden genoemd.

https://www.youtube.com/watch?v=87QReowRQwQ

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.