haai
Saved Read later
Deel dit bericht

Bizarre beelden: haai van 3 meter spring op vissersboot

Als je gezellig met je maten aan het zeevissen bent dan verwacht je niet dat er een monster van drie meter uit de diepte springt en op je boot terechtkomt. Het overkwam een groep vissers uit Nieuw-Zeeland, en het hele voorval is vastgelegd op video. Bekijk hier de bizarre beelden van het indrukwekkende voorval.

Rustig dagje vissen

Ryan Churches heeft een bedrijfje dat toeristen vermaakt met een dagje vissen. Toen hij een groep van vijf klanten had meegenomen spotte hij na een tijdje een grote haai dat langzaam met de boot mee zwom. De haai weet waarschijnlijk dat de vissers lokvoer in het water gooien, waar vissen op afkomen, en dat is dus ook goed nieuws voor de haai. De haai en de vissers hadden dus een gezamenlijk doen, vis vangen.

De vissers hadden echter niet verwacht dat de haai het een stuk gezelliger wilde maken. Het roofdier sprong namelijk om nog onduidelijke redenen uit het water, en kwam op de boot terecht. Churches noemde het voorval in de plaatselijke krant ‘te gek voor woorden’. Op dat moment draaide er een camera in de boot die het visuitje vastlegde (en dus ook de sprong van de haai).

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

haai nieuw zeeland

Haai van 3 meter springt op boot

De visser vertelde in een interview met de New Zealand Herald dat hij de haai al een tijdje rond zag springen, en hij had als grap tegen zijn klanten gezegd dat ze er meteen vandoor moeten gaan als de haai op de boot springt. Hij had echter nooit kunnen vermoeden dat dit ook daadwerkelijk zou gebeuren. Het bedrijf van Ryan, Churchys Charters NZ, werd in een klap wereldberoemd.

Het filmpje van het drie meter lange beest werd op de Facebook-pagina van het bedrijf gedeeld, en ging al snel viral. Goede reclame dus. De bewuste groep pleziervissers zullen deze dag in ieder geval niet snel meer vergeten. Churches laat weten dat de haai zichzelf uiteindelijk met een hoop gespring en gedraai weer terug in het water heeft weten te manoeuvreren. Niemand gewond dus, maar de beelden liegen er niet om. Check de spectaculaire video hieronder.

Bekijk ook:
Video: Dit is het grootste vuurwerk ter wereld
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.