geluiden
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de 5 meest creepy geluiden die ooit zijn opgenomen

Een vreemde ‘bloop’ uit het diepste punt van de oceaan, of een mysterieus gezoem dat maar een klein deel van de wereldbevolking kan horen. Ons gehoor is een van onze belangrijkste zintuigen. Geluid waarschuwt ons voor gevaar, en we gebruiken het om te communiceren. De creepy geluiden in dit artikel zullen degenen die het horen echter voor de rest van hun leven achtervolgen.

Creepy geluiden

Geluiden zijn vaak verbonden aan emoties. In dit artikel behandelen we een ‘gezoem’ dat bij bepaalde mensen angst en onrust veroorzaakt. En horen we mysterieuze geluiden waarvan onze nekharen overeind gaan staan. Het grootste gedeelte van onze aarde is nog niet ontdekt, maar dat we iets niet kunnen zien wil niet zeggen dat we het niet kunnen horen.

De 5 geluiden die we behandelen in dit artikel zijn soms spookachtig, anderen weer raadselachtig, maar ze zijn allemaal hoe dan ook geluiden die vreemde emoties bij ons oproepen. bij sommige geluiden hebben wetenschappers de bron weten te achterhalen, maar anderen blijven tot op de dag van vandaag raadselachtig. Zet je geluid hard aan, en luister naar deze 5 creepy geluiden.

creepy sounds geluiden

1. De laatste lokroep van de Kauai O’o

In 1983 nam natuurbeschermer John Sincock de laatste lokroep van de Kauai O’o op. Een nu uitgestorven zangvogel op het Hawaiiaanse eiland Kauai. Het mannetje was de laatste van zijn soort, en riep tevergeefs een vrouwtje om mee te paren. Het laatste vrouwtje echter stierf tijdens orkaan Iwa, niet lang voor de opname. De vogelsoort is nu compleet uitgestorven.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

2. De Bloop: een vreemdste geluid uit de diepe oceaan

In 1997 ving The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) een geluid op dat afkomstig was uit het diepste punt van de Atlantische Oceaan. Er barstte daarna een wilde theorie los dat het geluid, dat een extreem lage frequentie heeft, afkomstig is van een groot zeewezen. Dat is echter nooit bewezen, en het geluid blijft tot op de dag van vandaag een raadsel.

3. Het gezoem: een raadselachtig geluid

Er is een zoemend geluid dat volgens Dicover Magazine maar door een bepaalde groep mensen gehoord kan worden. Men praat tussen de twee en vijf procent van de wereldbevolking. De oorzaak van het gezoem is onbekend. Wetenschappers hebben geprobeerd om de bron van het geluid te achterhalen, maar dat is vooralsnog niet gelukt.

4. Het gekrijs van Oregon

in 2016 hoorden bewoners van een voorstad van Oregon, Canada, een metaalachtig en krijsend geluid. Het stadje Forest Grove was de enige locatie waar het geluid was te horen, en het vond alleen ‘s nachts plaats. De lokale politie heeft met een groep deskundigen geprobeerd om te achterhalen waar het geluid vandaan kwam, maar dat lukte niet. Het stopte na een paar weken net zo plotseling als dat het kwam.

5. Het angstaanjagende geluid van Saturnus

Er is niets zo mysterieus als het heelal. We weten dat er planeten zijn, omdat we ze kunnen zien. Maar van de meeste hemellichamen weten we niet wat voor geluid ze produceren. In 2018 nam ruimtevaartuig Cassini van NASA een geluid op dat afkomstig is van een ruimte tussen Saturnus en zijn maan Enceladus. Wat het is weten we niet, maar creepy is het zeker, en net zo mysterieus als de meteoriet dat menselijk DNA bevat.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera
2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.