Zo sluit je een rechtsbijstandverzekering af 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo sluit je een rechtsbijstandverzekering af

Omdat een rechtsbijstandverzekering niet verplicht is, sluit lang niet iedere Nederlander deze verzekering af. Als je deze verzekering niet afsluit, bespaar je geld. Evenals bij andere verzekeringen betaal je bij een rechtsbijstandverzekering namelijk ook premie. Desondanks is zo’n verzekering wel het overwegen waard. Waarom? Omdat je hiermee verzekerd bent van professionele rechtshulp bij een juridisch conflict. Met een rechtsbijstandverzekering voorkom je dat je de kosten voor deze hulp uit eigen zak moet betalen. Ben je overtuigd? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering af. In deze tekst helpen wij je hier een handje bij.

Kijk goed naar de dekking van de verzekering
Sluit je een rechtsbijstandverzekering af? Denk dan niet dat je bij ieder juridisch conflict of probleem ook standaard verzekerd bent van juridische hulp. Kijk vooral goed naar de dekking alvorens je deze verzekering afsluit. Kies je voor een rechtsbijstandverzekering van Klaverblad Verzekeringen? Dan valt een aantal zaken binnen de basisdekking. Het gaat in dit geval om de onderstaande 4 zaken:

– Rechtshulp bij juridische problemen omtrent contracten die je voor je huishouden afsluit;
– Rechtshulp bij juridische problemen aangaande het terugkrijgen van gestolen spullen;
– Rechtshulp bij erfrechtelijke problemen;
– Rechtshulp bij strafzaken waarin je als verdachte wordt gedagvaard.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

De basisdekking biedt lang niet altijd uitkomst. Daarom moet je bij Klaverblad ook minimaal één module kiezen als je een rechtsbijstandverzekering afsluit. Je hebt keuze uit de modules Schadeverhaal, Inkomen, Wonen, Fiscaal en vermogen en Motorrijtuigen. Kies nooit lukraak een module uit, maar kijk naar je eigen situatie om de beste module te bepalen. Laat je binnenkort een huis bouwen? Dan is de module Wonen waarschijnlijk het meest geschikt. Als er iets misgaat tijdens de verbouwing kun je namelijk terugvallen op je rechtsbijstandverzekering.

Let op eigen risico en wachttijd
Als je bepaald hebt wat in je situatie de beste dekking is, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Toch raden wij je aan om niet te hard van stapel te lopen. Waarom niet? Omdat er meer zaken zijn waar je op moet letten bij het afsluiten van deze verzekering. Het eigen risico is hier een goed voorbeeld van. Bij sommige verzekeraars krijg je hier namelijk mee te maken. Sluit je een rechtsbijstandverzekering af bij Klaverblad? Dan betaal je geen eigen risico. Een juridisch conflict is immers al vervelend genoeg, waardoor je niet zit te wachten op bijkomende kosten.

Bij Klaverblad is er weliswaar geen sprake van eigen risico, maar je krijgt wel te maken met een wachttijd van 3 maanden. Dit houdt in dat juridische hulp in de eerste drie maanden na het afsluiten van de verzekering nog niet gedekt wordt. Waarom Klaverblad een wachttijd hanteert? Omdat jij je op deze manier alleen verzekert voor onverwachte juridische problemen. Een verzekeraar verzekerd namelijk geen lopende conflicten, problemen die je aan ziet komen en conflicten die ontstaan zijn voor het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Wat kost een rechtsbijstandverzekering
Je kunt tegenwoordig bij een groot aantal verzekeraars terecht voor een rechtsbijstandverzekering. Veel mensen denken dat deze verzekering overal hetzelfde is, maar dat is een misvatting. Zo is de dekking bij de ene verzekeraar een stuk minder uitgebreid dan bij de andere. Daarnaast zit er vaak verschil in de rechtsbijstandverzekering kosten. Sluit daarom nooit de eerste de beste verzekering af die je tegenkomt, maar neem hier de tijd voor. Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen bijvoorbeeld met elkaar voordat je de knoop doorhakt. Kijk hierbij niet alleen naar de kosten, maar richt je vooral tot de inhoud van de verzekering. Een lage premie is leuk, maar een goede dekking is een stuk belangrijker.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.