Vondst Jürgen Conings roept vragen op  13
Vondst Jürgen Conings roept vragen op 
Saved Read later
Deel dit bericht

Vondst Jürgen Conings roept vragen op 

Na een klopjacht van weken werd Conings uiteindelijk dood gevonden. Er zijn nog veel onduidelijkheden die nog moeten worden opgehelderd. De nabestaanden van Conings trekken het verhaal van de burgemeester, die Conings vond, in twijfel. Zij denken dat de Belgische militair om het leven is gebracht. Zij trekken het verhaal over zijn zelfdoding in twijfel.

Volgens de verhalen zou Conings al weken dood zijn. Hoe kan het dan dat het lijk nu pas werd aangetroffen? Er is rond die plek uitgebreid naar hem gezocht. Volgens experts is het puur toeval dat ze hem niet eerder hebben gevonden maar door de weersomstandigheden zou het lichaam nu zijn gaan ruiken. Het was de afgelopen dagen warm en dit versnelt het ontbindingsproces. Het lichaam bleek 150 meter van het doorzochte gebied te liggen. De experts zeggen dat dit in een complex, wild terrein met varens van 2 meter hoog een heel eind is.

Conings gevonden door burgemeester en jager.                                                                             De Conings werd gevonden doordat de burgemeester tijdens een mountainbiketocht een doordringende lijkgeur rook. Eerder op de dag had een jager die in het gebied aanwezig was ook een lijkgeur geroken. Toen de politie arriveerde vonden ze het lichaam onder de struiken. Het feit dat het weken duurde voordat men Conings vond en opeens twee mensen de politie naar het lijk leidden was voer voor complotdenkers. Ook de vriendin en familie van de militair vinden het vreemd dat dit opeens zo is gebeurd.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Experts zeggen: weersomstandigheden werkte nu mee                                                                  Volgens de experts is er niets vreemd aan dat het lichaam nu pas is gevonden omdat het de afgelopen weken vrij koud was en daarna zeer warm. Zij zeggen dat de wind nu uit de juiste richting kwam en de twee mannen daardoor de lijkgeur konden ruiken. Ook werden er in het onderzoek speurhonden ingezet die niets hebben gevonden. Volgens de experts is hier ook niets vreemd aan omdat speurhonden vaker iets niet ruiken.

Marc van Ranst, de Belgische viroloog, die doelwit was van Conings, is weer thuis. Hij zat weken ondergedoken in een safe house. Hij krijgt nog wel persoonlijke beveiliging maar dat had hij al sinds verleden jaar na bedreigingen. Gisteravond heeft er autopsie op het lichaam van Conings plaatsgevonden. Men noemt zelfdoding als de meest waarschijnlijke doodsoorzaak.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.