Werken? Dat kun je overal 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Werken? Dat kun je overal

De tijd dat een kantoorbaan volledig op, de naam zegt het al, kantoor plaatsvond, ligt achter ons. Door iedere medewerker van een laptop te voorzien, kan er feitelijk op iedere mogelijke plek worden gewerkt. Een paar vereisten zijn er natuurlijk wel.

Je kunt niet zonder wifi

Waar zouden we zijn zonder het internet? Op kantoor, vermoedelijk, want het is juist deze uitvinding die de deur naar het thuiswerken wagenwijd heeft opengezet. Waar een dagje vanuit huis werken vroeger nog bijna als spijbelen werd gezien, wie zegt tenslotte dat je die dag ook echt aan je bureau zit en aan het werk bent, heeft het internet daar steeds meer verandering in gebracht.

Het heeft ervoor gezorgd dat je de hele dag contact kunt houden met je collega’s, ook als deze zelf ook niet op kantoor aanwezig zijn. Digitaal vergaderen, waarbij collega’s elkaar via de webcam toch in de ogen kunnen kijken, is de normaalste zaak van de wereld aan het worden. Je kunt samenwerken zonder je op dezelfde plek te bevinden, en net zo makkelijk documenten, informatie én de laatste roddels met elkaar delen als wanneer je je allemaal op kantoor zou bevinden. In sommige bedrijven is het zelfs de gewoonte om samen te lunchen, ook op dagen waarop er niemand op kantoor is. Webcam aan, bammetjes erbij, en samen even de dag doornemen.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Waar werk jij?

Als je niet op kantoor werkt, zijn er eigenlijk volop mogelijkheden waar je je werkplek voor die dag installeert. Veel mensen kiezen ervoor om het thuis te doen, dat is het makkelijkst, maar ook een hip koffietentje of kantoren die speciaal zijn ingericht voor mensen die niet op hun bedrijf aanwezig hoeven te zijn, maar wel op zoek zijn naar een werkplek zijn populair. Belangrijk is het uiteraard dat de wifi aanwezig en goed is, en dat je je laptop goed kwijt kunt. Stopcontacten zijn ook belangrijk, want ook een laptop accu heeft zo zijn grenzen.

Zorg dus dat je altijd de juiste spullen bij de hand hebt als je een dagje thuis of op een andere locatie werkt. Je laptop oplader mag niet ontbreken, net als misschien een losse muis of toetsenbord, als je veel werk te doen hebt. Echt ergonomisch verantwoord is een laptop tenslotte niet, dus zorg voor een opstelling die je in de loop van de dag geen stijve nek op pijnlijke schouders oplevert. Wat je verder nodig hebt? Dat is aan jou. Koffie misschien, en zo nu en dan wat te eten?

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.