Zo blokkeer je advertenties en pop-ups op mobiele apparaten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo blokkeer je advertenties en pop-ups op mobiele apparaten

Pop-ups en advertenties zijn voor veel games een belangrijke manier om geld te verdienen. Veel bedrijven betalen namelijk gul wanneer een game veel spelers heeft. Dit betekent immers dat deze advertenties ook door meer mensen worden gezien. Als speler of bezoeker kan een dergelijke advertentie of pop-up wel erg vervelend zijn. Hier vertellen we je dan ook hoe je ze kunt blokkeren zodat je ze niet te zien krijgt.

1.    Download een blokker

Een eerste mogelijkheid om advertenties en pop-ups te blokkeren, is door het installeren van een blokker. Dit zijn apps die de advertenties en pop-ups daadwerkelijk kunnen blokkeren. Naast het feit dat je hierdoor niet continu lastiggevallen wordt door deze advertenties, voorkomt het ook dat je op de advertenties klikt en zo onnodig virussen binnenhaalt.

Let er wel op dat een blokker in veel gevallen niet gratis is. Je zult namelijk moeten betalen voor de advertenties die normaliter geblokkeerd gaan worden. Per app kan dit sterk verschillen. De ene blokker kiest voor een maandelijks bedrag, terwijl andere voor een jaarlijkse of eenmalige bijdrage kiezen.

2.    Blokkeer advertenties in de browser

Het is ook mogelijk om de advertenties in je browser te blokkeren. Hiervoor moet je bij de instellingen van de browser zelf zijn. Hoewel niet elke browser dezelfde optie biedt, kunnen zowel de advertenties als de pop-ups op deze manier geblokkeerd worden. Hoewel er al veel advertenties geblokkeerd kunnen worden, zijn ook steeds meer adverteerders inventief en proberen ze deze instellingen te ontwijken. Voor meer informatie over deze mogelijkheden zal je in de Instellingen zelf moeten kijken. Bij Google Chrome kun je de instructies vinden via deze link.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Zo blokkeer je advertenties en pop-ups op mobiele apparaten 14

3.    Een VPN aanschaffen

Ten derde is het aanschaffen van een VPN een van de mogelijkheden. Hoewel een VPN zelf er niet voor zorgt dat je geen pop-ups of advertenties meer krijgt, helpt het wel om gepersonaliseerde advertenties te ontregelen. Dit komt door de anonimiserende eigenschappen van deze tool.

Wat is VPN? Het gebruik van een VPN zorgt ervoor dat het het IP-adres, dat je normaliter gebruikt, gemaskeerd wordt. Jouw telefoon of mobiele apparaat neemt dan namelijk het IP-adres aan van de server waarmee verbinding gemaakt wordt. Doordat jouw mobiele apparaat een ander IP-adres aanneemt, kunnen er geen gepersonaliseerde en/of lokale gegevens verzameld worden.

Door gebruik te maken van een dergelijke tool, krijg je nog steeds advertenties en pop-ups, maar zijn deze niet meer afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren of locatie. Naast de maskerende eigenschappen, worden ook de gegevens die je verzendt en ontvangt nog eens voorzien van een encryptie. Hierdoor hebben hackers geen toegang tot jouw data wanneer ze onverhoopt de data onderscheppen.

4.    Een antivirusprogramma

Ook een antivirusprogramma beschikt meestal over een programma dat advertenties en pop-ups blokkeert. Dit komt doordat de kwaadaardige virussen vaak verspreid worden via dit soort advertenties. Virussen worden immers vaak gedownload of op het apparaat gezet wanneer de advertentie aangeklikt wordt.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Antivirusprogramma’s moeten niet alleen virussen bestrijden, maar ook voorkomen dat er virussen op het apparaat belanden. Dit is dan ook de reden dat veel antivirusprogramma’s een dergelijke extensie hebben. Mocht je dus twee vliegen in één klap willen slaan, dan behoort een antivirusprogramma zeker tot de mogelijkheden.

5.    Betaal voor de games

Tot slot kun je ervoor kiezen om te betalen voor de games die je speelt of de app die je bezoekt. Tijdens het spelen worden er om de zoveel tijd bepaalde advertenties weergegeven. Je kunt pas doorgaan met spelen als deze advertenties afgelopen zijn. Voor veel ontwikkelaars is dit namelijk óók een manier om extra geld binnen te halen. Wil je dus niet lastiggevallen worden door de advertenties tijdens het spelen, dan zal je een bepaald bedrag per maand, per jaar of eenmalig moeten betalen.

Er zijn dus verschillende opties waaruit je kunt kiezen om advertenties en pop-ups te blokkeren. Begin eenvoudig door eens te kijken naar de instellingen van de browser die je gebruikt. Ook het gebruik van een blokker kan veel voordelen opleveren. Wil je juist af van de apps en games die jouw gegevens verzamelen om gepersonaliseerde advertenties te laten zien, dan is een VPN weer aan te raden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.