Welke verzekering is trending voor ZZP'ers om af te sluiten? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke verzekering is trending voor ZZP’ers om af te sluiten?

Om als kleine zelfstandige ondernemer op de markt aan bod te komen, wordt er nogal veel van je gevraagd. Een gedegen voorbereiding is daarbij een vereiste en moeten de juiste verzekeringen ook afgesloten worden. ZZP`ers staan tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden altijd bloot aan een aantal gevaren en zijn er wat verzekeringen die trending zijn om de risico´s van een financiële klap te vermijden.

Wat voor soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er ?

Dat is een vraag die elke ZZP´er zich moet stellen en hoort aansprakelijkheidsverzekering zzp vergelijken en afsluiten daar ook bij. Het is een verzekering die een ruime reikwijdte heeft en daarom ook opgesplitst kan worden in een aantal soorten. Zo zijn er beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen en zijn die op maat gesneden voor een specifiek beroep. Zo wordt er gelijk ervoor gezorgd dat de dekking wel voldoende is en kan er eventueel ook gevraagd worden naar een aanvulling. Rechtsbijstand is onmisbaar in veel gevallen en moet er daarvoor een aparte verzekering worden afgesloten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering past bij ZZP`ers die ook wat personeel in dienst hebben. De kans dat er wat mis gaat in zulke gevallen is immers groter. Personen die van plan zijn om als ZZP`er aan de slag te gaan, moeten er wel rekening mee houden dat het sluiten van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is. Echter getuigd het wel van een goede planning om zo een verzekering wel degelijk in de begroting te plaatsen. Voor beginners bieden veel verzekeraars zelfs aantrekkelijke kortingen.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

De dekking heeft algemene uitgangspunten

Ongeacht de soort aansprakelijkheidsverzekering waar er voor gekozen wordt, zal er bescherming geboden worden tegen aansprakelijkheid voor schade aan andermans spullen of veroorzaakt letsel, milieuschade, maar ook schade die betrekking heeft op de werknemers zelf. Bij bepaalde vormen van schade wordt voortgang van de bedrijfsactiviteiten in gevaar gebracht, maar komt ook daar de verzekering in. Huur van een bedrijfsvoertuig bijvoorbeeld of het aantrekken van een tijdelijke kracht. Dat is ook waar de aandacht op gelegd dient te worden om zelfs na een ongeluk de werkzaamheden voort te blijven zetten. Om verdere schade te voorkomen kan ook op de verzekeraar een beroep worden gedaan.

Voordat je als ZZP’er aan de slag gaat, moet er eerst geinformeerd worden naar de verzekeringen die er allemaal bij horen. Net als bij het laten uitvoeren van een gratis kenteken check, is ook die informatie vrij beschikbaar en voorkomt het wel veel ongerief in de toekomst.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.