Wat zijn de voordelen van beleggen als twintiger? 9
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de voordelen van beleggen als twintiger?

Als je afgestudeerd bent, ben je waarschijnlijk ergens tussen de 20 en 30. Dit zijn jaren waarin je meer geld gaat verdienen, waarin je mogelijk een woning gaat kopen en waarin je mogelijk andere stappen in je leven zet. Dat je meer geld gaat verdienen, opent uiteraard nieuwe/andere deuren.

Op het moment dat je meer geld gaat verdienen, is het zaak om je uitgaven niet navenant mee te laten groeien. Als je je uitgaven lager weet te houden, bouw je een mooie buffer op. Een buffer die je aan kunt wenden voor noodsituaties en waarmee je na verloop van tijd kunt beleggen. Als twintiger beleggen brengt tal van voordelen met zich mee.

Je kunt een lange beleggingshorizon aanhouden

Als je op jonge leeftijd al belegt, kun je een lange beleggingshorizon aanhouden. Erg fijn, aangezien je op den duur immens gaat genieten van rendement op rendement.

Dit kunnen we het beste aanduiden met een voorbeeld. Stel dat je met 1000 euro begint en een rendement van 10% behaalt. Na één jaar heb je dan een kapitaal van 1100 euro. Als je in het tweede jaar 10% rendement behaalt, heb je aan het einde van dat jaar een kapitaal van 1210 euro. Je kapitaal groeit jaar op jaar, waardoor je rendement ook jaar op jaar groeit. Je gaat namelijk rendement over rendement behalen.

Bekijk ook:
Private lease: voordelig en flexibel autorijden

Je kunt verschillende strategieën aanhouden

Indien je al als twintiger start met beleggen, kun je verschillende strategieën aanhouden. Dit betekent dat je bijvoorbeeld met aandelen voor de lange termijnstrategie kunt beleggen.

En dat je met crypto voor de korte termijn kunt beleggen. Door crypto te kopen, bijvoorbeeld Ethereum kopen, kun je op korte termijn een mooi rendement behalen. Dit komt vooral doordat de koersen, zoals de Ethereum koers, erg volatiel zijn. De ene dag kunnen ze hard stijgen, waarna ze de volgende dag hard inzakken.

Doordat je op jonge leeftijd al begint met beleggen, kun je voor meerdere strategieën gaan. En daardoor kun je voor divers portefeuille van financiële producten opbouwen. De ervaring leert dat dit je onder aan de streep het meeste oplevert.

Je leert veel

Bijkomend voordeel is dat je veel leert van beleggen. Je leert het monetaire stelsel beter te begrijpen, je leert de waarde van geld in te zien en je leert verstandig met je geld om te gaan. Als je daar nu al mee begint, kun je mogelijk al eerder met werk stoppen.

Bekijk ook:
Duurzaam dilemma: vrachtwagenrijbewijs voor elektrische bestelbussen noodzakelijk

Kijk maar eens naar Warren Buffet. Hij is werelds grootste belegger, waardoor hij niet echt een eerlijk referentiekader is. Maar, hij laat wel zien dat je met beleggen méér geld kunt verdienen dan in loondienst te blijven werken. Als je deze inzichten al als twintiger opdoet, heb je hier de rest van je leven profijt van.

Je werkt aan een betere financiële toekomst

Dit jaar laat ons des te meer zien dat het leven niet altijd zeker is. Daar waar we jarenlange een goede economie hebben gehad, is de economie nu onzeker. Dit geeft duidelijk aan dat je niet volledig kunt bouwen en vertrouwen op de economie. Nee, je kunt eigenlijk alleen op je eigen vermogen bouwen.

En dat doe je door al op jonge leeftijd te starten met beleggen. Doe dit wel alleen met geld dat je kunt missen, zodat je nooit in de financiële problemen komt. Nee, als je op de juiste manier belegt, werk je juist aan een betere financiële toekomst. Een betere financiële toekomst waar je mogelijke kinderen dan ook profijt van hebben.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

878

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.