Wat te doen met je spaargeld als ondernemer? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat te doen met je spaargeld als ondernemer?

Sta je aan het roer van je eigen bedrijf? En gaan de zaken goed? Dan kom je op een gegeven moment bij een situatie uit waarin je eigenlijk teveel geld op je bankrekening krijgt. Dit geld brengt een bepaald risico met zich mee, zeker met het oog op de inflatie. Door de inflatie wordt het geld immers alleen maar minder waard.

Is dat voor jou reden om iets nuttigs met je geld te doen? Als ondernemer kun je veel kanten op. Zo is het mogelijk om met dit spaargeld, middels de lijfrente, pensioen op te bouwen. Laat je hierover informeren door een specialist, zodat je precies begrijpt wat de regels en voorwaarden zijn.

Maar, dat is niet de enige optie. Nee, als ondernemer heb je nog meerdere mogelijkheden om iets nuttigs met je spaargeld te doen.

Investeer in crypto

Investeren in crypto, bijvoorbeeld Dogecoin kopen, is iets dat door velen wordt gedaan. Met crypto investeer je in nieuw geld en mogelijk ook in het nieuwe betaalmiddel. Op het huidige monetaire stelsel ontstaat meer en meer kritiek, waardoor nieuwe deuren voor crypto geopend worden.

Hoe je met je spaargeld in crypto kunt investeren? Dat is niet heel lastig. Maak een account aan bij een exchange, maak een deel van je spaargeld over en investeer dit in een geschikte coin. Maak wel uitgebreide analyses en check de koersen, bijvoorbeeld de Dogecoin koers. Kijk hierbij ook naar het verleden en probeer te achterhalen wat de potentie is van de cryptocoin. Op die manier kun je in de juiste coins investeren en iets nuttigs met je geld doen.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Investeren in aandelen of ETF’s

Op dit moment kun je in meerdere financiële producten investeren. Zo kun je in crypto investeren, maar ook in aandelen of ETF’s. De koersen van deze financiële producten zijn een stuk beter te voorspellen, waardoor het veelal als een veiligere investering gezien wordt. Dit uit zich echter ook in het rendement; dit is niet overdreven hoog.

Voor een ondernemer biedt dit uiteraard wel mogelijkheden. Als ondernemer wil je ongetwijfeld iets nuttigs met je geld doen, maar niet onnodig veel risico lopen. Daar sluiten aandelen en ETF’s naadloos op aan.

Investeren in je onderneming

Het gezegde luidt niet voor niet ‘met geld maak je geld. Als je op dit moment mooi bedrag op je spaarrekening hebt staan, kun je dit geld ook voor je onderneming inzetten. Door het geld te investeren, kun je nog meer geld maken.

Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe markt aanwenden. Of je kunt een nieuw product maken. Of je kunt mogelijk een ander bedrijf overnemen. Wat binnen de mogelijkheden ligt, hangt uiteraard van je vermogen af.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

Investeren in vastgoed

Heb je als ondernemer een mooi spaarpotje opgebouwd? Dan kun je dat potje bewaren voor je pensioen. Als je dit geld echter op je bankrekening laat staan, wordt het door de inflatie alleen maar minder waard.

Het is daarom interessant om in vastgoed te investeren. De stenen blijven hun waarde wel behouden, waardoor je hier een prima pensioen mee op kunt bouwen. Dat is zeker het geval als je bijvoorbeeld een appartement koopt en dit verhuurt. De huurder betaalt als het ware jouw hypotheek, waardoor je een passieve inkomstenbronnen opbouwt. En na verloop van tijd heb je ook nog eens een afgelost pand.

Al met al heb je als ondernemer voldoende mogelijkheden. Bepaal goed hoeveel risico je wilt nemen, hoeveel omkijken je naar je investering wilt hebben en welk rendement je ongeveer/minimaal wilt behalen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.