Coronavrij de zomer in? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Coronavrij de zomer in?

19 mei aanstaande gaat de samenleving weer wat verder open. Komt er een tijd dat we kunnen stoppen met het dragen van mondkapjes en de 1,5 meter regel? Natuurlijk is een voorspelling daarover niet te doen. Maar er is goede hoop nu de cijfers aan het zakken zijn. 

Het virus blijft natuurlijk een betrekkelijk nieuw virus en dus kan er niets met stelligheid gezegd worden. Als er een nieuwe variant van Corona opduikt, die besmettelijker is en er geen vaccin werkt, dan zijn we weer terug bij af, maar daar gaan we zeker niet vanuit.

Rust keert langzaam terug                                                                     

Op dit moment ziet alles er mooi uit voor de aanstaande maanden. Er zijn steeds meer mensen die het vaccin hebben gehad en in de ziekenhuizen keert de rust ook weer terug op de diverse afdelingen. Garanties zijn er natuurlijk niet te geven, maar er is wel hoop en dat is fijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

In de zomer nemen virussen af. Dat zien we ook bij het griepvirus elk jaar gebeuren. Het is afwachten hoe het met het corona virus gaat als we de herfst weer in gaan en de winter straks ook weer voor de deur staat. Maar tegen die tijd hebben veel mensen de tweede vaccinatie gehad en is er een goede hoop dat we de kerst weer met z’n allen kunnen vieren zoals vanouds.

Reizen buitenland                                                                                  

Het reizen naar het buitenland wordt al versoepeld vanaf 15 mei en dat zal in de aanstaande maanden alleen maar meer kunnen. Met of zonder vaccinatie of testbewijs. De teststraten zullen ook langzaam gaan verdwijnen, al zal er nog wel gebruik gemaakt blijven worden van de commerciële tests voor mensen die geen vaccinatie willen en toch willen reizen.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Leven met virussen                                                                               

Het coronavirus zal nog wel een poosje onder ons blijven en misschien gaat het nooit weg. Tegen die tijd is het misschien, net als de griep, een virus die bij ons hoort met vergelijkbare symptomen. Je hoeft je dan niet iedere keer meer te testen want aan een ernstige verkoudheid ga je niet dood.

We hebben op dit moment vier coronavirussen die geregeld verkoudheid veroorzaken, daar hebben we straks een vijfde bij. Voor nu gaan we ons richten op een hopelijk warme, zonnige zomer waarin we voldoende vitamine D kunnen op doen om straks met een goede weerstand de herfst tegemoet te treden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

993

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.