Wat is het verschil tussen een normale bankpas, een creditcard en een prepaid creditcard? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is het verschil tussen een normale bankpas, een creditcard en een prepaid creditcard?

Bijna iedereen heeft wel een normale bankpas in de portemonnee zitten, maar ook de creditcard en prepaid creditcard zijn populaire betaalmiddelen. Met al deze passen kan je betalingen doen, maar toch zijn ze niet helemaal hetzelfde. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

Een bankpas heeft bijna iedereen wel. Met deze pas kan je betalen met geld dat op je eigen bankrekening staat. In Nederland zijn dit vaak pasjes en rekeningen bij de ING, Rabobank of ABN AMRO.

In Nederland – maar ook over de rest van de wereld – maken we echter ook vaak gebruik van de creditcard en prepaid creditcard. En dat werkt weer net wat anders.

Wat is een creditcard?

Een creditcard lijkt veel op een normale bankpas, maar werkt in de praktijk wel wat anders. Met een creditcard kan je ook betalen, maar met deze pas betaal je door geld te lenen van de creditcardmaatschappij of bank. Je gebruikt dus niet je eigen geld. En dat betaal je later weer terug. Veel mensen laten hun creditcard weer koppelen aan een bankrekening en betalen daarmee elke maand alles wat ze met hun creditcard hebben gekocht.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Het gebruiken van een creditcard brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Het is een van de veiligste betaalmiddelen ter wereld en hiermee loop je dus weinig risico.
  • De meeste creditcards kunnen wereldwijd overal gebruikt worden. Dit maakt creditcards heel handig, want veel bankpassen zijn niet overal ter wereld bruikbaar. Dit is dus een belangrijk verschil tussen de normale bankpas en de creditcards en tevens een grote reden waarom veel mensen gebruik maken van een creditcard.
  • Ook online kan je soms – bijvoorbeeld bij veel internationale websites – geen aankopen doen met een Nederlandse bankpas, maar wel met een creditcard. Dus een creditcard komt ook hier erg van pas.

Wat is het verschil tussen een normale bankpas, een creditcard en een prepaid creditcard? 15

Wat is een prepaid creditcard?

Tegenwoordig zijn niet alleen de normale bankpassen en creditcards populair, want ook de prepaid creditcard is nu erg geliefd. Deze kaart werk weer net wat anders dan een normale creditkaart. Bij een prepaid creditcard moet je namelijk zelf geld op de kaart zetten. Je gebruikt bij het betalen met een prepaid creditcard dus je eigen geld en hierbij hoef je dus niet te lenen.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

De populariteit van de prepaid creditcard – ten opzichte van de normale creditcard – is makkelijk te verklaren als je kijkt daar de voordelen die deze kaart met zich mee brengt:

  • Een prepaid creditcard is vrij makkelijk aan te vragen. Je gebruikt immers je eigen geld en daarom is het risico voor de kaartverlener erg laag. Bij een normale creditcard loopt de creditcardmaatschappij een hoger risico en deze stelt daarom hogere eisen aan de kaarthouders. Van te voren wordt bijvoorbeeld een BKR check gedaan, en als je hier in een slecht daglicht wordt gesteld kan je zo maar worden afgewezen.
  • Met een prepaid creditcard hoef je niet te lenen. Je geeft hierdoor minder snel geld uit wat je niet kan missen.
  • Met een prepaid creditcard kan je hetzelfde als met een normale creditcard. Dus daarom is deze kaart vaak net wat aantrekkelijker voor mensen.
Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.