Dit zijn de tuintrends van 2022 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de tuintrends van 2022

Sinds de laatste jaren brengen we steeds meer tijd door in onze eigen tuin en achtertuin. Zeker als het mooi weer is, is de tuin een van onze favoriete plekjes. Nu is het weer niet bepaald top, maar over een paar maanden kunnen we hopelijk weer lekker buiten in het zonnetje zitten. Dan is het wel zo fijn dat je tuin daar klaar voor is. Lees snel onze tuintrends van 2022 zodat je weet hoe je jouw tuin ready voor de zomer kan maken!

Veel groen

De tuinen in Nederland worden steeds groener. De stoeptegels gaan eruit en in plaats daarvan wordt de tuin groener met gras, struiken, bloemen en andere plantjes. Geen gek idee, want een groene tuin brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo ziet een groene tuin er vaak mooier uit. Ook is een groene tuin beter voor het milieu. Een tuin met veel gras of aarde kan water ook beter verwerken, en dat is weer handig als het veel regent. En daarnaast werkt veel groen ook verkoelend op de omgeving, en dat is wel zo fijn tijdens een hittegolf. Is jouw tuin nog niet zo groen, dan is dit het jaar om daar iets aan te doen!

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

Fijne zitplek

We zitten met mooi weer graag in ons tuintje en daarvoor heb je uiteraard een goede zitplek nodig. Denk bijvoorbeeld aan een terras van houten vlonderplanken, met een tafel en een paar stoelen of een chille loungebank. Wil je iets anders dan een bank of stoelen? Dan moet je eens kijken naar hangstoelen. Deze zijn de laatste jaren erg populair geworden in Nederland!

Overkapping

Een tuin met een overkapping zie je ook steeds vaker terug. Onder de verkapping wordt vaak een gezellige en warme zithoek ingericht. Denk aan een overkapping met een paar stoelen, een lekkere loungebank, een kleedje, wat gezellige lampjes en een vuurkorf of buitenhaard. Zo kan je ook buiten zitten als het weer wat minder mooi is. En op deze manier haal je nog meer plezier uit je eigen tuin.

Dit zijn de tuintrends van 2022 16

Privacy

Een beetje privacy in de achtertuin is ook wel zo fijn. Met een paar schuttingen of tuinschermen weet je in ieder geval zeker dat je geen last hebt van pottenkijkers, en dan maakt het zonnen weer een stukje aangenamer. Daarnaast draagt een goede schutting ook bij aan de veiligheid van je tuin en huis, en dat is ook weer mooi meegenomen.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Help de dieren

In de achtertuin kan je ook de dieren en insecten een handje helpen. Zo zetten steeds meer mensen bijvoorbeeld een insectenhotel in de achtertuin, om onderdak te bieden aan deze kleine beestjes. Andere mensen kiezen weer voor planten en bloemen waar veel insecten iets aan hebben.

Een vogelhuisje voor de koolmees is ook geen slecht idee. Deze vogels vinden de processierups namelijk erg lekker, en zij vormen dus een soort natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen dit vervelende rupsje.

Duurzaam

De tuinen van tegenwoordig zijn ook een stuk groener doordat er steeds vaker gebruik wordt gemaakt van duurzame producten. Denk bijvoorbeeld aan een bankje dat is gemaakt van hergebruikt hout.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.