Waarom zou je een zakelijke lening afsluiten? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom zou je een zakelijke lening afsluiten?

Er zijn talloze redenen waarom een ondernemer ervoor zou kunnen kiezen om een zakelijke lening af te sluiten. Zakelijk lenen is een veel voorkomende situatie die ondernemers ondersteunt om vooruit te komen, of juist een situatie te kunnen overbruggen. In dit artikel kijken we naar achtergronden en situaties wanneer een zakelijke lening op zijn plaats is.

Wanneer kies je voor een zakelijke lening?

Startende ondernemers, met grootste plannen en die nog maar net op eigen benen staan, kunnen aankloppen bij investeerders of de bank. Zien deze geldverstrekkers heil in het bedrijfsplan, dan kunnen zij een investering doen. Dit is echter niet waar het zakelijk krediet om draait. Bij een zakelijk krediet wordt er van ondernemers verlangt dat zij al minimaal 1 jaar bij de KvK staan ingeschreven en dus meer zekerheid kunnen waarborgen – op basis van eerder behaalde cijfers. Ook zul je moeten voldoen aan een minimale jaaromzet van 50.000 euro.

Maar wanneer kies je nu voor zo'n zakelijke lening?

De meest voorkomende redenen voor een zakelijke lening

Twijfel je zelf om een zakelijke lening af te sluiten? Lenen kan soms voor mensen ‘eng' aanvoelen, aangezien het geld kost in de vorm van rente en het feit dat er een schuld wordt aangegaan. Als ondernemer echter is er niets vreemds aan om te investeren middels een lening of om een financieel lastige periode te overbruggen. Zakelijke leningen zijn veel voorkomend en past bij het ondernemende karakter van de ondernemer.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Zakelijke lening komen onder andere in de volgende gevallen veel voor:

  • In afwachting van betalingen: wanneer betalingen maar op zich laten wachten, doordat de klant eenvoudigweg veel te laat betaalt, kun je als ondernemer zelf in het nauw komen. Je hebt immers ook je financiële verplichtingen die gewoon doorlopen. Dat de klant uiteindelijk zal betalen daarvan ben je overtuigd, maar jij kunt er niet op wachten. Tijdens een dergelijke lastige situatie kun je kiezen voor een zakelijke lening.
  • Belastingbetalingen: Als ondernemer kun je het zwaar voor je kiezen krijgen indien de inkomsten belasting ineens een stuk hoger uitvalt dan je hebt ingecalculeerd. Meestal kun je geen uitstel van betaling krijgen, waardoor je ineens voor het voldongen feit staat dat je een fors bedrag binnen afzienbare tijd dient te betalen. Ook nu kan een zakelijke lening uitkomst bieden. Haal je voldoende inkomsten uit je bedrijf, dan is de lening gemakkelijk terug te betalen.
  • Investeren in je bedrijf: Zie jij goede groeikansen voor je bedrijf, zoals een verbouwing waardoor je meer rendement uit je bedrijf haalt, of je kunt een geweldige voorraad goedkoop opkopen? Deze kansen wil je niet aan je voorbij laten gaan, alleen beschik je nu over onvoldoende financiële middelen. In dit geval is een zakelijke lening een adequate oplossing. Door een lening af te sluiten zul je meer omzet genereren, waardoor de lening ook nog eens gemakkelijk en snel af te lossen is.
Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Tot slot

Een zakelijke lening kun je opgeven als bedrijfskosten, bespreek dit met je boekhouder. En wellicht ten overvloede: het lenen van geld kost geld.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.