Veilig gekleed op de motor 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Veilig gekleed op de motor

Een helm is verplicht als je op de motor een tochtje maakt en niemand zal ook het nut van die veiligheidsmaatregel betwijfelen. Speciale motorkleding is echter niet verplicht in ons land en dat leidt soms tot onnodig letsel. Vooral als er iemand meerijdt achterop de motor wordt nog wel eens vergeten dat deze ook goed beschermd moet worden. Dan is motorkleding van Chromeburner een goede keuze. Veiligheid is nooit saai en motorkleding kan ook gewoon fun zijn. Waar moet je nu rekening houden bij goede motorkleding?

1. Motorlaarzen of motorschoenen

Als jij uitsluitend een scooter berijdt en je aan de snelheid houdt, is een paar racelaarzen wellicht te veel van het goede. Een paar motorschoenen doet het werk dan ook. Indien je echter je gewone schoenen aanhoudt omdat je maar een ritje van 10 minuten gaat maken op je motor, is dat wellicht geen goed idee. Motorschoenen en -laarzen zijn er in veel modellen en de veiligheid afhankelijk van jouw manier van rijden en ook de motor die je hebt. Bekijk daarom altijd de specificaties van het schoeisel voordat je een keuze maakt. In ons land is daarbij ook nog belangrijk hoeveel bescherming je krijgt tegen vocht, zeker in de winter. Het maakt weinig uit of je een lange tocht maakt of gewoon de motor gebruikt voor woon- en werkverkeer. Natte voeten zijn nooit een pretje.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

2. Motorbroeken

Er worden vandaag de volgende materialen gebruikt voor motorbroeken: textiel, kevlar en leer. Voor de keuze is vaak bepalend wat voor type motorrijder jij bent. De sportieve rijder die ook langere tochten maakt, is vaak gebaat met een leren broek. Hiermee zit je steviger en meer comfortabel op je zadel. Forenzen en toerrijders kiezen vaak voor katoen of kevlar. Let er daarbij op dat textiel vaak versterkt moet worden om een veilige motorbroek te vormen.

3. Motorpakken

Ook voor motorpakken heb je de keuze uit textiel, leer, kevlar en een combinatie daarvan. Leer biedt een goede bescherming maar een motorpak van leer maakt je minder beweeglijk en kan al snel te warm worden. Bij textiel is dat minder een probleem, maar ook het sterkste textiel scheurt eerder dan leer. Bij een onverhoopte val is de kans op verwondingen dan ook groter. Sinds 2010 wordt er ook kevlar gebruikt voor motorpakken. Als je een sportieve rijder bent maar geen voorstander van leer is een combinatie van textiel en kevlar wellicht de beste keuze voor jou.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

4. Handschoenen

Wie verstandig rijdt, draagt het hele jaar handschoenen op de motor. Deze moeten een perfecte pasvorm hebben om de motor goed onder controle te hebben. Er zijn zomer- en winterhandschoenen. In de winter is het logisch dat de handschoenen ook bedoeld zijn om je handen warm te houden en water niet doorlaten. Voor de zomerhandschoenen op de motor heb je meer keuze. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor handschoenen die winddoorlatend zijn voor de afkoeling en er zijn ook zomerhandschoenen die niet waterdicht zijn. Stevige handschoenen op de motor zijn een goede bescherming voor die geweldige instrumenten die ons tot de heersende soort op aarde hebben gemaakt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.