Verkopen op amazon of bol: zo werkt het 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Verkopen op amazon of bol: zo werkt het

Veel mensen shoppen tegenwoordig online, Bol en Amazon zijn twee grote online marketplaces waar veel mensen hun producten aanschaffen. Het is dan ook een ideaal verkoopkanaal om producten te verkopen. Zeker voor een startende ondernemers is verkopen op Bol of Amazon interessant. Je hoeft zelf niet te investeren in een goedlopende webshop, mag meedraaien op de snelle service en grote naamsbekendheid van beide online marketplaces. Hoe werkt het verkopen op Amazon en Bol?

Aanmelden als verkoper

De eerste stap voor verkopen op Amazon of Bol.com is het aanmelden als verkoper. Hiervoor heb je een regulier account voor beide platformen wat je uitbreidt met de verkoopmogelijkheden. Zo vul je informatie in over de onderneming: contactgegevens, financiële gegevens, een beschrijving, het KVK- en BTW-nummer. Ook moet je jezelf kunnen verifiëren voordat je begint met verkopen. Is jouw verkoopaccount geverifieerd? Dan kun je nu producten toevoegen. Beide online marketplaces hebben verschillende tools om dit geautomatiseerd te doen, maar het kan ook handmatig. Voor het invoeren van de producten moet je een uniek identificatienummer invoeren, zoals een EAN of ISBN. Ook kun je productinformatie toevoegen en een aantal geschikte product foto's uploaden. Daarna is jouw account klaar voor het verkopen van jouw producten.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Logistiek

Je kunt er voor kiezen om het product zelf te versturen of het te laten versturen door de webwinkels. Dit laatst biedt jou veel voordeel. Het enige wat jij hoeft te doen is de producten aan te melden, zorgen voor de juiste labeling en het versturen naar de magazijnen. De producten worden verwerkt en automatisch aan je voorraad toegevoegd, zodat de verkoop kan starten. Je betaalt voor de verzending van verkochte producten en de opslag van de producten. Hierna is het afwachten geblazen en hopen dat consumenten jou weten te vinden op de marketplaces.

Is het iets voor jou?

Het verkopen via Bol.com is ideaal als jij geen tijd kwijt wilt zijn aan retouren verwerken, leveringen naar een pakketpunt wilt brengen en voorraad bijhouden. Je kan bij beide marketplaces er van op aan dat de verzending snel en goed verloopt. Ook kun je profiteren van de grote naamsbekendheid van de beide platformen en bereik je op een gemakkelijke manier veel mensen. Wel zijn er meer mensen die verkopen via Bol of Amazon. Er is dus veel concurrentie. Ook moet je jezelf niet rijk rekenen, je betaalt namelijk commissie over verkochte producten aan Bol en Amazon. Als je op een eenvoudige manier wilt starten met ondernemen is verkopen via Bol.com en Amazon zeker een goed startpunt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

768

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.