LUNC
Saved Read later
Deel dit bericht

Cryptocoin Terra Luna Classic (LUNC) steeg de afgelopen weken met 700%

De munt die stierf, weer tot leven kwam, en de cryptowereld op zijn kop zette. Zo kunnen we cryptocoin Luna Classic (LUNC) wel omschrijven als we kijken naar de koers van de afgelopen maanden. De munt is aan een ongelooflijke wederopstanding bezig, en is de afgelopen maand met maar liefst 700% gestegen! Hoe dan kan? Lees snel verder.

LUNC stierf en stond op uit de dood

Afgelopen mei verloor Luna Classic voor miljarden aan waarde. Investeerders zagen de waarde van de munt dalen van $100 tot $0,00002. De crash was te wijten aan de ineenstorting van de Terra USD stablecoin van het project. Tijdens de poging om de koppeling met de stablecoin te behouden werden er talloze LUNA bijgedrukt. Deze inflatie leidde tot een omloop van 6,5 biljoen tokens.

Door deze hoeveelheid kelderde de koers, waarna die in mei crashte. LUNA was ten dode opgeschreven. Oprichter Do Kwon startte een LUNA 2.0, en gaf de LUNA Classic aan de community. Het was de harde kern van deze community die het voor elkaar wist te krijgen om LUNC nieuw leven in te blazen, met succes, want de munt is aan een opmars bezig die niemand had verwacht.

Een stijging van 700 procent

LUNC heeft echter nog een lange weg te gaan. Op zijn hoogtepunt voor de crash had de munt een totale marktwaarde van 20 miljard dollar, dat is nu 2,3 miljard dollar. Sinds 26 augustus is LUNC aan een opmars bezig, dit komt door de nieuwe V22 software. Dankzij deze software kunnen validators nieuwe projecten starten en upgraden, zoals het staken van coins. Het belangrijkste op dit moment is het ‘burnen‘ van munten om de prijs op te drijven.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Op 20 september staat er een stemronde voor een burn-tax in de planning. Er moeten 6,5 biljoen tokens worden geburnd. Als de grote exchanges meedoen aan dit initiatief dan kan het zomaar zijn dat de prijs van de munt na 20 september nog verder stijgt. Het gaat om een burn-tax van 1,2% per transactie. Het is dus afwachten. Maar investeerders ruiken hun kans, en slaan LUNC massaal in. Dit verklaart te grote stijging. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen met betrekking tot LUNC en andere cryptocurrency.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.