Slimme boekhoudprogramma's ongekend populair 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Slimme boekhoudprogramma’s ongekend populair

Vol ideeën en enthousiasme beginnen we met de start van een onderneming. Vol goede moed en positiviteit gaan we dat doen wat we het liefste doen! Vaak wordt er één onderdeel vergeten, noodzakelijk en voor veel ondernemers een klusje die met tegenzin wordt gedaan; De Boekhouding. Essentieel voor je bedrijf en niet alleen voor de belastingdienst. Ook voor jezelf, want met een overzichtelijke en kloppende boekhouding heeft u veel meer inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.

Waarom vinden veel ondernemers het dan toch zo vervelend om te doen? Omdat het tijd kost de u liever besteedt aan het bedrijf, omdat u er misschien niet zo veel van begrijpt, omdat u het saai vindt en ga zo maar door. Echter kan boekhouden ook eenvoudig en zelfs leuk zijn. Hoe dan? Met een slim boekhoudprogramma!

Een boekhoudprogramma vereenvoudig een heleboel zaken en dat is fijn. Maar hoe werkt het en wat doet het precies? Er zijn boekhoudprogramma's die u kunt koppelen aan de zakelijke bankrekening. Het programma leest de bij- en afschrijvingen in en verwerkt deze betalingen. Dat is dus iets wat u niet meer hoeft te doen. Er zijn altijd bij- of afschrijvingen die de boekhoudbot niet kan koppelen, dan verschijnt er voor u een takenlijstje. Iets besteld bij een webshop? Geef aan de boekhoudbot aan op welke post dit mag en het wordt onthouden voor de volgende keer.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

In het boekhoudprogramma worden ook de facturen gemaakt zodat deze direct in uw boekhouding komen. De facturen worden verstuurd met een Ideal link wat er vaak voor zorgt dat ze sneller betaald worden. Zijn er onbetaalde facturen? Dan staat dit ook in de takenlijst en kunt u een herinnering verzenden. Een boekhoudprogramma heeft ook een dashboard, dat is een overzicht van de afgelopen maanden. In makkelijke grafieken kan u zien hoe u er financieel voor staat. Dit dashboard geeft direct een vergelijking met de vorig periode aan en een projectie voor de volgende periode.

Een lastig onderdeel van de boekhouding is voor velen de BTW aangifte. De belastingdienst kent vele regels die niet altijd even inzichtelijk en goed te begrijpen zijn. Boekhoudprogramma's hebben die regels voorgeprogrammeerd. Met de informatie die in het programma staat wordt de BTW aangifte door het boekhoud programma voorbereid. Gaat er iets niet goed dan wordt dit aangegeven en kan dit aangepast worden, het boekhoudprogramma geeft namelijk ook de oplossing weer. Als alles klaar is kunt u vanuit het boekhoudprogramma de aangifte versturen, per email ontvangt u dan een bevestiging van de belastingdienst. In het programma kunt u ook direct de BTW aangifte betalen volgens de instructies.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Een bijkomend voordeel is de analyse van het systeem, het programma geeft u fiscaal advies en het zet ook de IB en vennootschapsbelasting aangifte voor u klaar. Gemak dient de mens!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.