3 tips om voor meer rust in je hoofd te zorgen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

3 tips om voor meer rust in je hoofd te zorgen

Soms heb je van die dagen waar niks lijkt te lukken. Dit kan zijn omdat er iets is wat je bezighoudt. Wanneer je te veel aan je hoofd hebt kan dit voor veel stress zorgen. Dit is erg vervelend, omdat je je hierdoor erg somber en ongelukkig kunt gaan voelen. Gelukkig zijn er handige trucjes die je kunt toepassen om beter met zorgen en stress te kunnen leren omgaan. Wanneer je deze trucjes van dag tot dag toepast, kan dit voor meer rust in je hoofd zorgen.

Schrijf het op

Ten eerste, voelt het vaak alsof we veel te veel informatie moeten verwerken. Daarom raden we je aan om alles op te schrijven. Schaf een planner, een notitieblok en een adresboekje aan op de website van Bekking & Blitz en zorg ervoor dat je alle informatie die je in je hoofd hebt zitten op papier zet. Van wat je vanavond gaat eten tot een belangrijk afspraak of een plek die je nog graag eens wilt bezoeken. Ook kun je gedachten opschrijven. Als je hier iedere dag een kwartiertje de tijd voor neemt, zul je merken dat het letterlijk voelt alsof je meer plek hebt in je hoofd. Dit is een hele fijne manier om voor meer rust te zorgen. Daarnaast hoef je nooit meer bang te zijn dat je ook maar iets vergeet, je hebt namelijk alles op papier staan!

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Ga sporten

Een andere tip is om regelmatig te gaan sporten. Tijdens het sporten komen er neurotransmitters vrij. Endorfine en dopamine zorgen ervoor dat je je extra goed gaat voelen. We raden je dan ook aan om iedere dag minstens een uur te bewegen. Het maakt hierbij niet uit of je gaat wandelen of het huis gaat schoonmaken. Je zult merken dat je je energie kwijt kunt en dat je je na het bewegen veel fijner voelt. Dit is voor veel mensen een goede manier om hun hoofd even leeg te maken.

Ga mediteren

Voor de één, de ander heeft er een enorme hekel aan; mediteren. Toch helpt meditatie erg goed wanneer je kampt met veel onrust in je hoofd. Wanneer je mediteert focus je je op wat echt belangrijk is, het nu. Je leert je problemen en onrust op deze manier te relativeren. Er zijn ook veel mensen die mediteren niet eens een kans geven. Dit is eeuwig zonde! Probeer het eens, het is zeker de moeite waard.

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.