Overstappen op een zakelijk nummer? Deze mogelijkheden heb je 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Overstappen op een zakelijk nummer? Deze mogelijkheden heb je

Veel startende ondernemers proberen hun kosten zo laag mogelijk te houden. Logisch, aangezien dit de gewenste groei stimuleert. Na verloop van tijd zou je echter wel kosten moeten maken, bijvoorbeeld om het ondernemerschap makkelijker voor je te maken.

Heb je daarom de wens om op een zakelijk nummer over te stappen? Dan is het goed om te weten dat je uit tal van mogelijkheden kunt kiezen.

Mogelijkheid 1: vast nummer op mobiel of vaste telefoon

Heb je al een mobiel van de zaak? En wil je graag naar je (potentiële) klanten vertrouwen uitstralen? Dan is een vast nummer op mobiel de beste optie. Hiermee geniet je van twee voordelen:

  • Je klanten kunnen naar een vast nummer bellen. Dit straalt veelal meer vertrouwen uit naar je klanten. Bovendien vinden veel klanten het een goed teken dat je een vast nummer in plaats van een mobiel nummer gebruikt.
  • Je bent niet afhankelijk van een vaste telefoon. Doordat je het vaste nummer aan je mobiel hebt gekoppeld, geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. Overal waar je bent, kun je immers je mobiel opnemen. En daarmee je klanten te woord staan en van dienst zijn.

Mogelijkheid 1a: 085 nummer

Een prima optie die bij een vast nummer je hebt, is om een 085 nummer te gebruiken. Dit is een telefoonnummer waarbij het kengetal niet aan een specifieke regio gebonden is. Mede hierdoor kiezen veel bedrijven voor zo’n 085 nummer.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Met een 085 nummer geniet je in ieder geval van meerdere voordelen:

  • Je kunt met een 085 nummer Whatsappen. Met name als je je klanten op een snelle manier te woord wilt staan, is dit een geweldig voordeel.
  • Professionele uitstraling. Met een 085 nummer zorg je voor een professionele uitstraling. Onder meer doordat dit nummer iets landelijks uitstraalt.
  • Altijd en overal bereikbaar. Een 085 nummer is ook nog eens overal bereikbaar. Dit is het geval in het binnenland, maar ook in het buitenland. Heb je bijvoorbeeld in één van onze buurlanden ook een kantoor? Dan kun je je werknemers vanuit dat kantoor ook met een 085 nummer laten bellen.

Mogelijkheid 1b: 088 nummer

Een andere optie die je voor een vast nummer hebt, is om een 088 nummer te gebruiken. Dit lijkt veel op een 085 nummer, maar het aanvragen hiervan gaat anders:

  • 088 nummer aanvragen. Een 088 nummer kun je bijvoorbeeld bij Rinkel aanvragen. Dit bedrijf vraagt het nummer vervolgens op zijn beurt bij de ACM aan. Hierbij is het goed om te weten dat de nummerblokken altijd door de ACM gereguleerd worden. Door deze regulatie duurt het verkrijgen van een 088 nummer vrij lang, tot wel maximaal 3 weken. Deze nummers worden altijd in een blok van 100 nummers uitgegeven, maar je bepaalt zelf welk nummer je gebruikt. En uiteraard betaal je alleen voor de actieve nummers uit je reeks. Hier bespaar je een hoop geld mee.
  • 085 nummer aanvragen. Een 085 nummer kun je eveneens bij je telecom provider aanvragen. Dit hoef je niet per 100-blok te doen, maar kun je per stuk doen. Mede hierdoor is een 085 nummer interessanter voor de kleinere tot middelgrote bedrijven.
Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Mogelijkheid 2: normaal mobiel nummer

Uiteraard kun je ook voor een normaal mobiel nummer kiezen. Dit is met name voor freelancers en ZZP’ers een prima optie. Ben je echter met je bedrijf hard aan het groeien? Dan kies je toch beter voor een vast nummer.

Wat is voor jou de beste optie?

Wat voor jou de beste optie is, hangt onder meer van de grootte van je bedrijf af. Dat is ook een belangrijk aandachtspunt bij het aanvragen van een 085 óf 088 nummer.

Verder moet je goed naar je wensen kijken. Wat is bijvoorbeeld de hoofdreden dat je een zakelijk nummer wilt hebben? En wat wil je precies aan je klanten kunnen bieden? En wat wil je precies uitstralen? Belangrijke vragen om over na te denken!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.