in

Onbekende beroepen: Wat doet een slotenmaker nu precies?

slotenmaker

Wanneer je een lijst met beroepen opnoemt, denk je waarschijnlijk aan beroepen zoals dokter, leraar, klusjesman, kassamedewerker, of andere beroepen waar je veel mee te maken hebt. Waarschijnlijk denk je niet zo snel aan het beroep van de slotenmakers. Als je aan iemand op straat vraagt wat een sleutelmaker is zal die vaak niet verder komen dan ‘een slotenmaker? Die maakt sleutels’. Maar het vak van sleutelmaker gaat nog iets verder dan dat.

Wat doet een sleutelmaker?

Het is inderdaad waar dat een sleutelmaker sleutels maakt, anders zouden ze wel anders heten, toch? Als je bijvoorbeeld je sleutels definitief kwijt bent, kun je bij een slotenmaker terecht voor nieuwe sleutels. Of het nu dag of nacht is, een slotenmaker staat altijd klaar om jou bij te staan bij pech. Ook als je slot kapot is, of je sleutel juist in het slot afgebroken is, kun je bij een slotenmaker terecht. Hou er wel rekening mee dat slotenmakers ’s nachts wel een hoger tarief hanteren. Zoals we al eerder zeiden, houden slotenmakers zich niet alleen bezig met het maken van sleutels en sloten. Je kunt ook bij ze terecht voor inbraakpreventie.

Bekijk ook:
Goede online marketing maakt van jouw bedrijf een groot succes

Inbraakpreventie

Waarschijnlijk denk je nu dat jouw huis of bedrijfspand veilig genoeg is als je gewoon de deur op slot doet, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Sommige sloten zijn enorm makkelijk te kraken waardoor ze binnen een paar seconden binnen kunnen zijn. Vooral nu we met de coronacrisis te maken hebben, is het ontzettend belangrijk voor bedrijven om inbraakpreventie te hebben. Bedrijven die nu niet werken zijn hartstikke aantrekkelijk voor criminelen.

Hoe weet ik of een slotenmaker betrouwbaar is?

Niet iedereen die zichzelf een slotenmaker noemt, is betrouwbaar. Er zijn genoeg mensen in de hedendaagse maatschappij die zelf een zakcentje proberen te verdienen op deze manier. Ze stellen zichzelf voor als slotenmaker, zonder identificatie, en maken naderhand nog een kopie voor zichzelf. Op die manier kunnen ze nog wat bijverdienen wanneer jij niet thuis bent. Ook komt schade bij deze mensen veel vaker voor. Een echte slotenmaker kan jouw slot weer in orde maken met geen tot weinig schade.

Bekijk ook:
Hoe online marketing meetbaar meer klanten kan opleveren: 7 praktische tips

Het is de bedoeling dat jij na het bezoek van de slotenmaker nog steeds een veilig gevoel hebt in je eigen huis, bedrijfspand of kluis. Daarom is het ook cruciaal om een slotenmaker te kiezen die erkend is, zoals deze slotenmaker in Amsterdam. Dit kun je zien aan een skg keurmerk, een certificaat of andere officiële documenten. Een verzekeringsmaatschappij is erg blij met gecertificeerde slotenmakers, en zal dan dan ook veel sneller willen uitkeren.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

april zonuren

Meest zonnige april sinds begin metingen

Is de World Health Organisation wel een betrouwbare organisatie?