april zonuren
Saved Read later
Deel dit bericht

Meest zonnige april sinds begin metingen

In 1901 zijn we begonnen met metingen van het weer. Deze maand hebben we de zonnigste april sinds het begin van deze metingen meegemaakt. Nog nooit zijn er zoveel zonuren geregistreerd in de maand april.

Zonuren

Vanochtend werd bekend gemaakt dat we deze maand al van 280,4 zonuren hebben mogen genieten. Het vorige record van april stond op 280,3 zonuren. Bij een dergelijke meting wordt gekeken naar het gemiddelde over heel Nederland. Waar het begin deze maand nog bewolkt was, kwam de zon flink opzetten in de opvolgende weken. Gemiddeld schijnt de zon in april zo'n 180 uur. Door de zonuren van deze maand komt het gemiddelde voor april volgend jaar op 195 zonuren. Aan het begin van de twintigste eeuw stond het gemiddelde nog maar op 145 uur.

Coronacrisis

Het grote aantal zonuren is waarschijnlijk te danken aan de coronacrisis. De lucht vanaf het Europese vasteland is zeer droog, waardoor er nauwelijks wolken kunnen ontstaan. Maar buiten dat, ligt het vliegverkeer grotendeels al meer dan een maand stil. Hierdoor ontstaan er minder sluierwolken. Hoeveel extra zon dit heeft opgeleverd is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.