in

Meest zonnige april sinds begin metingen

april zonuren

In 1901 zijn we begonnen met metingen van het weer. Deze maand hebben we de zonnigste april sinds het begin van deze metingen meegemaakt. Nog nooit zijn er zoveel zonuren geregistreerd in de maand april.

Zonuren

Vanochtend werd bekend gemaakt dat we deze maand al van 280,4 zonuren hebben mogen genieten. Het vorige record van april stond op 280,3 zonuren. Bij een dergelijke meting wordt gekeken naar het gemiddelde over heel Nederland. Waar het begin deze maand nog bewolkt was, kwam de zon flink opzetten in de opvolgende weken. Gemiddeld schijnt de zon in april zo’n 180 uur. Door de zonuren van deze maand komt het gemiddelde voor april volgend jaar op 195 zonuren. Aan het begin van de twintigste eeuw stond het gemiddelde nog maar op 145 uur.

Coronacrisis

Het grote aantal zonuren is waarschijnlijk te danken aan de coronacrisis. De lucht vanaf het Europese vasteland is zeer droog, waardoor er nauwelijks wolken kunnen ontstaan. Maar buiten dat, ligt het vliegverkeer grotendeels al meer dan een maand stil. Hierdoor ontstaan er minder sluierwolken. Hoeveel extra zon dit heeft opgeleverd is nog niet duidelijk.

Contributor

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mishandelde hond middelburg

Schokkende beelden: hond met ingeslagen kop gevonden in kanaal Middelburg

slotenmaker

Onbekende beroepen: Wat doet een slotenmaker nu precies?