Mondkapjes op de werkvloer: maak het zo gemakkelijk mogelijk 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Mondkapjes op de werkvloer: maak het zo gemakkelijk mogelijk

Het afgelopen jaar zijn we allemaal in sneltreinvaart gewend geraakt aan mondkapjes. Thuis, maar ook op de werkvloer. Voor je personeel was het helemaal nieuw, mondkapjes tijdens het werk. Maar als je het ze zo gemakkelijk en duidelijk mogelijk maakt, blijven de discussies achterwege. We geven je graag wat tips op dit gebied.

Maak goede afspraken en zorg voor voldoende mondkapjes

Zoals voor elke nieuwe werkafspraak die je maakt, staat duidelijkheid voorop. Je medewerkers moeten weten waar ze aan toe zijn. Maak daarom onderling goede afspraken over de momenten waarop het dragen van een mondkapje goed en belangrijk is. Zo verhoog je de kans dat medewerkers zich eraan willen houden. Logische, begrijpelijke afspraken worden veel makkelijker nageleefd. Voorbeeld: op momenten waarop medewerkers goed afstand kunnen houden, is een mondkapje in de meeste gevallen niet nodig. Zodra er wordt rondgelopen waarschijnlijk wel.

Zorg er daarnaast voor dat je het je medewerkers zo makkelijk mogelijk maakt om zich te houden aan de nieuwe regels. Je kunt als werkgever een flinke voorraad mondkapjes kopen, zodat mensen dit zelf niet hoeven te doen. Dat scheelt hen kosten én je ondervangt het (al dan niet bewust) vergeten mee te nemen van een mondkapje. Voorzie je medewerkers van mondkapjes van Maxilia en maak het ook jezelf makkelijker. Met een mooie bedrukking willen je medewerkers ze misschien ook buiten werktijd wel dragen. Dat zorgt voor meer naamsbekendheid en een betere binding met je bedrijf.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Wanneer is het nodig om ze te dragen?

De belangrijkste beslissing is op welke momenten je het dragen mondkapjes verplicht stelt binnen je bedrijf. Probeer hiervoor altijd in overleg te gaan met de mensen die zich de hele dag op de werkvloer begeven. Zij weten welke situaties zich voordoen en hoe ze hun collega’s het beste mee kunnen krijgen. Het is belangrijk om je personeel uit te leggen dat het dragen van een mondkapje niet alleen voor hun eigen gezondheid van belang is, maar ook voor die van hun collega’s. Mensen die zich aan alle maatregelen houden hebben tenslotte minder kans om ziek te worden, maar ook om anderen te besmetten.

Tijdens werktijd kun je als werkgever van je personeel vragen om rekening te houden met elkaar en de regels op de werkvloer op te volgen. Een keiharde verplichting kan in sommige gevallen averechts werken, behalve als dit je juist geadviseerd wordt door de medewerkers waarmee je overlegt. Luister goed naar ze en je komt vanzelf tot een breed gedragen oplossing over mondkapjes op de werkvloer.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.