Hoe zit het met resveratrol en corona?

0 Shares

Er wordt veel onderzoek gedaan naar een vaccin tegen het coronavirus. Verschillende fabrikanten zouden binnenkort hun vaccin op de markt willen brengen. Maar een vaccin blijkt niet de enige oplossing. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het resveratrol middel veelbelovend is.

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een voedingsmiddel en antioxidant die van nature voorkomt in diverse plantensoorten. Deze antioxidant is vooral aanwezig in de pitten, steeltjes en pellen van druiven, maar de pellen bevatten de hoogste concentratie resveratrol.

Handig om te weten

Om te weten wat reservatrol voor het coronavirus kan betekenen is het belangrijk om te weten hoe het coronavirus werkt. We hebben een hele tijd geleden al gehoord dat een groot gedeelte van de coronapatiënten op de IC kampt met overgewicht. Ook is het belangrijk om te weten dat er een eiwit genaamd Ieptine aangemaakt wordt in buikvet. Bij mensen met overgewicht zou dit stofje in verhoogde hoeveelheid aanwezig zijn. Daarnaast blijkt het dat het coronavirus zelf ook een toename van Ieptine zou veroorzaken. Het lijkt er dus op dat Ieptine een belangrijke rol speelt bij het ziekteverloop van corona, maar dit moet nog concreet worden aangetoond.

Resveratrol en corona

Waarom is resveratrol dan een veelbelovend middel? Resveratrol kan de hoeveelheid Ieptine in het bloed verminderen. De gedachte is dan ook dat als je dit middel vanaf het begin van het ziek worden al neemt, het ziektebeeld van het coronavirus gedempt kan worden. Daarnaast is het nog altijd een antioxidant, en die zijn altijd welkom wanneer je ziek bent. Vooralsnog is het een veelbelovend middel, maar er is nog meer onderzoek nodig om de werking van het middel te onderbouwen.

Twee soorten resveratrol

Er zijn twee verschillende soorten resveratrol. Alleen trans-resveratrol is bewezen om medische voordelen te hebben. Dit is dan ook de resveratrol waar over gesproken wordt in combinatie met het coronavirus. Zo is er bijvoorbeeld aangetoond dat muizen die gevoed werden met resveratrol een 25% hogere levensverwachting hadden. Tevens kwamen zij ook niet aan in gewicht wanneer zij een hoog vet- en caloriedieet kregen.

Voedsel met resveratrol

Omdat resveratrol van nature voorkomt in diverse planten, komt het ook in verschillende voedingsmiddelen voor. Zo ben je bijvoorbeeld goed bezig als je dagelijks pinda’s en pindakaas eet. Daarnaast zijn druiven, aardbeien, moerbeien, blauwe bessen en cranberry ook niet mis. Een rood wijntje op zijn tijd kan dus ook geen kwaad. Maar wist je dat chocolade ook dit gezonde stofje bevatten? Althans, de cacao waar chocola van gemaakt wordt. Vanaf nu heb je dus een goed excuus om die reep chocolade gewoon mee te nemen!

Webshops die Trans Resveratrol verkopen:

Crackaging.nl
Stopaging.shop

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: