Leer meer over aandelen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Leer meer over aandelen

De Stock Market, vergeet niet, is die ruimte waar aandelen van bedrijven worden gekocht en verkocht. Het bestaat niet als zodanig; Met andere woorden, het is niet een fysieke plaats als bijvoorbeeld het hoofdkantoor van bedrijven of financiële ondernemingen. Dit wil echter niet zeggen dat zij geen invloed heeft op organisaties of fysieke entiteiten. Integendeel, veel van de bewegingen die op de effectenmarkt plaatsvinden bepalen de huidige en toekomstige prestaties van alle bedrijven die er actief aan deelnemen. Meer de verdieping in? Leer meer over aandelen

Bij het uitleggen van dit concept gebruiken veel deskundigen de vergelijking met de fruitmarkt, waar men bananen, aardbeien, appels of peren kan vinden. Het verschil is dat er op de aandelenmarkt geen dergelijke voedingsmiddelen zijn, maar wel financiële producten zoals obligaties, valuta, kredieten, schulden en derivaten.

Hoe werkt de aandelenmarkt? Kernpunten:

Om nog dieper in te gaan op de werking van de aandelenmarkt, laten we een reeks essentiële concepten en punten herzien.

Laten we eens kijken:

Bekijk ook:
Optimaliseer jouw netwerkervaring: Het belang van visitekaartjes met QR code

De effectenbeurs is een algemeen begrip. In werkelijkheid zijn er in de wereld verschillende beurzen waar ondernemingen en entiteiten die tot specifieke markten behoren, genoteerd staan:

  • De grondstoffenbeurs, de termijnbeurs en de effectenbeurs, onder andere. Al deze beurzen kunnen in een nationaal, regionaal of internationaal kader opereren, afhankelijk van de lijn van de op de markt aangeboden aandelen producten of zelfs van de marktkoersen.
  • De Effectenbeurs is een ruimte waar ondernemingen aandelen kopen of verkopen. Hun prijs wordt bepaald door de vrije markt; dat wil zeggen, zij die willen kopen doen een aanbod en zij die willen verkopen beslissen of zij het aanbod aanvaarden of verwerpen. Zij zijn de zogenaamde aandelenhandelaren.
  • Effectenmakelaars zijn tussenpersonen tussen kopers en verkopers van aandelen. Ondersteund door de informatietechnologie en de middelen van het digitale tijdperk, bieden velen van hen beleggers de aankoop van aandelen op verschillende markten aan; het volstaat dat de klanten aangeven op welke markten zij wensen te opereren en de makelaars zorgen voor de rest. Sommige brokers zijn prestigieuzer dan bedrijven.
  • De aanbiedingen die op de beurs circuleren zijn openbaar. Opdat het aanbod geloofwaardigheid en prestige zou verwerven, is het normaal dat degenen die de aandelen of aandelen producten te koop aanbieden, alle informatie over dat aanbod bekendmaken. Vanaf dat moment kan elk bedrijf of particuliere tussenpersoon de kenmerken van het aanbod en de financiële overzichten van de bedrijven die het op de beurs hebben gebracht, kennen.
Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Op de effectenmarkt is het belangrijk dat de informatie permanent wordt bijgewerkt. Het doel is dat potentiële beleggers kunnen analyseren of de aangeboden producten al dan niet geschikt zijn voor hun belangen. De kwaliteit of de levensvatbaarheid van de aanbiedingen kan van dag tot dag sterk verschillen. De aandelenmarkt biedt enorme mogelijkheden om de winsten van ondernemingen te verhogen (of terug te winnen). Het komt erop aan het aanbod aantrekkelijk te maken en de aandacht van een groot aantal beleggers te trekken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.