Krappe arbeidsmarkt zorgt voor toenemende vraag naar executive search 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Krappe arbeidsmarkt zorgt voor toenemende vraag naar executive search

Veel ondernemers worden haast moedeloos in de strijd naar het juiste personeel. Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er veel meer plaatsen dan kandidaten en dat stelt de kandidaten in een sterke positie. Zij hoeven vaak zelf geen enkele moeite te doen om een baan te vinden, de werkgevers vinden de weg naar hen. In een concurrentiële bedrijfswereld komt het er steeds meer op aan om werkelijk het verschil te maken en kan enkel en alleen als u over het meest geschikte personeel beschikt.

Een vacature uitschrijven en wachten op de talloze kandidaten die zich aandienen, is lang niet meer van deze tijd. Executive search daarentegen helpt u en uw onderneming naar een hoger niveau.

Executive search

Executive search gaat heel doelgericht over het zoeken van de juiste kandidaat voor de juiste functie. Daarbij worden ook mensen gecontacteerd die al een baan hebben, maar die omwille van ambitie openstaan voor boeiende opportuniteiten. Dit vormt dan ook meteen het grote verschil met de klassieke selectie & werving.

Waarom kiezen voor executive search een goed idee is

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Zeker voor erg gespecialiseerde functies is beroep doen op executive search de beste keuze die een onderneming kan maken. Hierbij worden namelijk alle registers opengetrokken om die ene echt perfecte kandidaat te vinden, warm te maken en aan boord te halen. De headhunter gaat doelgericht en zelfzeker achter de kandidaat aan en niet de kandidaat achter de functie.

Een uitgebreid netwerk aan juiste kandidaten

Executive search biedt het grote voordeel dat er beroep kan gedaan worden op een erg uitgebreid netwerk aan specifieke profielen. In de benadering van deze profielen gelden binnen de executive search eigenlijk geen beperkingen. Ook kandidaten die al aan het werk zijn, worden actief benaderd. De headhunter kent zijn netwerk door en door en heeft met iedereen daarin een persoonlijk en vertrouwelijk contact. Zeker dit vertrouwelijk aspect schept mogelijkheden, de kandidaat weet wat hij aan de headhunter heeft en omgekeerd. De kans om zo op de perfecte kandidaat uit te komen, is hierdoor erg groot. Door gebruik te maken van het netwerk van executive search kunt u als onderneming in uw personeelsbestand het verschil maken met uw concurrenten.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Een toegewijde aanpak

Met executive search kunt u rekenen op de meest toegewijde aanpak die mogelijk is. U komt niet zomaar bij een bureau terecht, maar u krijgt een persoonlijk contactpersoon die u gedurende de hele zoektocht bijstaat. Zolang de juiste kandidaat niet gevonden werd, geeft de headhunter niet op.

In een eerste fase zal de headhunter een analyse maken van de onderneming en de betreffende functie. Een open en eerlijk gesprek moet er vervolgens voor zorgen dat uw wensen naar de kandidaat toe helemaal gekend zijn. Van daaruit begint dan de gerichte zoektocht.

Het is en blijft de ondernemer die de uiteindelijke keuze maakt, maar hij kan daarvoor wel rekenen op professioneel en deskundig advies. Door de toegewijde aanpak worden enkel de kandidaten benaderd die het best aansluiten bij de functie, wat de ondernemer of HR manager tijd uitspaart aan talloze interviews met kandidaten die geen match blijken te zijn. De kandidaten die voorgesteld worden, passen al volledig binnen alle voorwaarden.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.