Opvullen van rimpels, wallen en lippen wint snel aan populariteit 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Opvullen van rimpels, wallen en lippen wint snel aan populariteit

De tijd dat er een beetje geheimzinnig werd geantwoord op de vraag of iemand fillers gebruikt, lijkt verleden tijd. Uit onderzoek blijkt dat het steeds populairder wordt om fillers te gebruiken. En het zijn niet alleen de vrouwen die dit doen. Ook mannen hebben de voordelen van fillers ontdekt. Wat is nu eigenlijk de reden dat het zo populair is en wat zijn fillers eigenlijk?

Een filler als kleine cosmetische ingreep

Een filler is een doorzichtige gel dat afgeleid is van het lichaamseigen hyaluronzuur. Deze gel wordt in kleine hoeveelheden op specifieke plaatsen in je huid gebracht. Het doel is om hierdoor weer wat volume te krijgen op plekken waar de ouderdom er bijvoorbeeld voor zorgt dat dit volume wegvalt. Denk aan omlaag hangende mondhoeken of ingevallen wangen. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar die ene zone in je gezicht, maar er wordt rekening gehouden met een evenwichtige aanblik van het totaal.

Waar kun je fillers allemaal voor gebruiken?

We noemden al een aantal toepassingen, maar fillers kunnen een heleboel kleinere en grotere ongemakken wegnemen die je tegenkomt als je in de spiegel kijkt. Het is daarom ook dat fillers zo populair zijn, omdat het zo breed toepasbaar is. Om er nog een paar te noemen: kraaienpootjes, voorhoofdscontour- en lijnen, lipvolume en lipcontour en decolletélijnen. Maar ook als je bijvoorbeeld het volume in je oorlellen wilt herstellen, kan dat met fillers.

Bekijk ook:
LifeGoods 3-in-1 Föhnborstel review

 

Wil je fillers? Kies een voor een specialist

Hoewel de behandeling met fillers over het algemeen geen grote, ingrijpende cosmetische behandeling is, is het wel belangrijk dat het zorgvuldig wordt uitgevoerd. Kies daarom altijd voor een gespecialiseerde kliniek waar deskundige artsen werken. Je herkent dit niet alleen aan het feit dat er met professionele apparatuur gewerkt wordt. Het is ook belangrijk dat je bijvoorbeeld een intakegesprek krijgt. Daar wordt besproken hoe de behandeling eruit gaat zien. Maar er wordt ook gevraagd naar je medische conditie. Bovendien krijg je de aanbeveling om geen alcohol te nuttigen, 24 uur voor je behandeling.

Een professionele aanpak

Op de dag zelf moet je rekenen op een behandeling van vijftien tot zestig minuten. Dit verschilt per soort behandeling, de een kan langer duren dan de ander. Vooraf worden eventueel nog foto's gemaakt, zodat je dossier helemaal compleet is. Na de behandeling kun je naar huis. Als je dat prettig vindt, kun je in de wachtkamer nog even plaatsnemen voordat je naar buiten gaat. De behandelingen kunnen wat blauwe plekken veroorzaken. Het streven is om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Daardoor zie je, direct na de behandeling, al meteen het resultaat. Dit blijft ongeveer een half jaar tot een jaar zitten. Dat verschilt per plek waar de fillers zijn aangebracht.
Tijdens de behandeling wordt je op de hoogte gehouden van de handelingen die de arts verricht. Je kunt eventueel vragen om een plaatselijke verdoving, afhankelijk van je gevoeligheid voor pijn.

Bekijk ook:
Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

Een mooi resultaat

Voor het beste resultaat vermijd je de eerste dagen na de behandeling direct zonlicht en je gebruikt ook geen scrubproducten. Bovendien is het niet verstandig om naar de sauna te gaan. Geef je huid de rust die het nodig heeft en geniet van een stralend uiterlijk dankzij de fillers.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.