in

Jeff Bezos had een wild kwartiertje en eindigt 13 miljard rijker

Onverwachte winststijging levert vermogen op voor Amazonbaas

Stel, je hebt 12% van de aandelen van Amazon en het bedrijf maakt in het laatste kwartaal van 2019 een winst die niemand had verwacht. Dan ben je, op zijn Hollands gezegd, spekkoper. Dat overkwam topman en oprichter Jeff Bezos. Amazon wist meer klanten dan ooit aan zich te binden met Amazon Prime, het abonnement dat klanten diverse voordelen en kortingen biedt.

Wild kwartiertje

De bekendmaking van de uitstekende resultaten leidde nabeurs tot een significante koerswinst van 12%, die voor Bezos binnen een kwartier uitmondde in een toename van zijn fortuin met 13,2 miljard dollar (11,9 miljard euro). Liet Amazon in het najaar nog weten dat men rekening hield met een daling van het resultaat in het vierde kwartaal, het tegendeel bleek waar. In de laatste drie maanden van 2019 steeg het resultaat naar 3,9 miljard dollar, tegen 3,8 miljard dollar een jaar eerder in de dezelfde periode. De nettowinst geen mee in de verbeterde resultaten en steeg met 10% naar 3,3 miljard.

150 miljoen Prime abonnees

2019 was het jaar van de waarheid voor Amazon Prime. Het introduceren van gratis verzending van veel producten binnen één dag was een enorme investering, die er echter onder meer toe heeft geleid dat het aantal abonnees van 100 miljoen naar 150 miljoen is gestegen. Ook de videostreamingdiensten leverde hier een bijdrage aan. Tot slot brachten ook de Clouddiensten meer op en droegen bij aan het resultaat. Dit resulteerde in een omzetstijging van 21% in het laatste kwartaal tot 87,4 miljard dollar.

Lees ook:
Wat heeft PSD2 te bieden aan de consument?

Ex-mevrouw Bezos ook blij

Voor MacKenzie Tuttle was het uiteraard ook goed nieuws. De voormalige echtgenote van Bezos hield eerder aan de scheiding toch nog 4% van de aandelen Amazon over en is dus met deze koersexplosie grofweg ook zo’n 4 miljard dollar meer waard geworden. De verkoop van een klein deel van haar aandelen had haar recent al zo’n 400 miljoen dollar opgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 gezonde lifestyletips voor jongvolwassenen!

Wil je extra aflossen op je hypotheek? Dit zijn de voor- en nadelen