Balkon
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 leukste plantjes voor op je balkon

Vandaag de dag is vrijwel iedereen een thuiswerker. Maar ook als de crisis weer voorbij is, zullen vele werknemers thuis blijven werken. Het digitale tijdperk maakt immers mogelijk. Op mooie dagen is het ideaal om op je balkon te werken, het is dan gezellig als je daar mooie planten hebt staan. Hieronder 10 tips, ook als je niet thuiswerkt.

Fruitboompje

Een citroen- of sinaasappelboompje doet het zeker goed op een zonnig balkon. Het ziet er leuk uit en je kan ook nog genieten van de vruchten. Als het te koud wordt, kunnen ze binnen staan. Kies dan wel voor een koele plaats.De 10 leukste plantjes voor op je balkon 12

Lavendel

Deze prachtige plant is ook geschikt voor een bak of kuip op je balkon. Ze zijn er in diverse soorten en maten, maar hebben allemaal mooie en geurende paarse bloemen. Het zijn makkelijke planten en je hoeft geen groene vingers te hebben voor de verzorging.

IJsbloemen

Deze ‘ouderwetse’ planten bloeien rijk en in diverse kleuren. Gezelligheid aan het balkonhek of gewoon in potten op tafel of de bodem. Een makkelijke plant die wel genoeg water moet krijgen.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Olijfboom

Een olijfboom groeit langzaam in ons klimaat en is heel decoratief op een balkon. De sfeer van een zuidelijk vakantieland haal je hiermee in huis. Een dergelijke boom moet je in de winter wel goed inpakken of binnen zetten. Echte kou is niet iets waar een olijfboom goed tegen kan.

Bamboe

Een lekkere snelle groeier die van jouw balkon een mini jungle kan maken. Zeer geschikt voor een ruim balkon waar je wat extra privacy wilt. Ook een plant die je in de winter goed moet beschermen.

Geranium

Lekker achter de geraniums zitten, maar dan wel op een zonnig balkon in de zomer. Bakken met hanggeraniums doen het erg goed in de volle zon en zijn er in iedere kleur. Daar is niks bejaards aan te ontdekken.

De 10 leukste plantjes voor op je balkon 13Petunia’s

Niet alleen in Frankrijk is de petunia een ideale plant voor op het balkon. Ze zijn er zowel als hangpetunia als voor in een bak. Een makkelijke plant in vrolijke kleuren. Iedere dag een beetje gieten en de uitgebloeide bloemen verwijderen en je hebt maanden lang bloemen op je balkon.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Campanula

Campanula noemen we ook wel klokjesbloem. Deze mooie plant bloeit paars van voorjaar tot in de herfst. De campanula is ook winterhard, maar dan moet je wel voor een plekje uit de wind en regen zorgen. De plant hangt een beetje en kan ook aan het balkonhek.

Vlijtig Liesje

Een plant die haar best doet voor jou door vrolijk te bloeien tot ver in de herfst. Daarvoor verwacht het vlijtig Liesje iedere dag wat water en de uitgebloeide bloemetjes moet je verwijderen. Kan in de schaduw maar ook de volle zon.De 10 leukste plantjes voor op je balkon 14

Spaanse Margriet

In de zomer voelt deze uitbundige bloeier zich volledig thuis op een zonnig balkon. Voldoende water en het verwijderen van de uitgebloeide bloemen is dan voldoende. In de winter wil deze plant naar binnen tot het voorjaar weer aanbreekt.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.