Is het kopen van een recreatiewoning de nieuwe trend op het gebied van investeren? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Is het kopen van een recreatiewoning de nieuwe trend op het gebied van investeren?

Een bankrekening kost al jaren meer geld dan het oplevert. Tegenwoordig moet je zelfs goed zoeken om nog een bankrekening te vinden die geen negatieve rente rekent. Je kunt natuurlijk overwegen om je spaargeld te investeren in aandelen, of cryptocurrency, maar dat is allemaal nog steeds vrij onzeker. Een andere optie is natuurlijk om te investeren in iets waar je zelf interesse in hebt. Als het dan ook nog de waarde van de spaargeld verhoogt, is het helemaal mooi meegenomen. Een vakantiehuisje kan ingezet worden voor eigen gebruik, maar ook een aantrekkelijk netto rendement opleveren door het te verhuren.

Duizenden Nederlandse gezinnen zijn van plan een vakantiehuisje te kopen

De vraag naar recreatiewoningen is al jarenlang stijgende. De laatste jaren worden enkele duizenden huisjes per jaar verkocht. Een gedeelte van deze huisjes wisselen van eigenaar, maar ook een flink aantal van de verkochte vakantiewoningen zijn nieuw. Door de stijgende vraag en het stijgende aanbod, worden vakantiewoningen op zeer gewilde plekken steeds meer waard, terwijl de prijs van huisjes op minder gewilde plekken soms wat naar beneden kan gaan. Door heel Nederland staan duizenden recreatie-woningen te koop op verschillende prachtige plekken.

Een privé paradijs om even helemaal tot rust te komen

Steeds meer Nederlanders gaan een aantal keer per jaar een weekendje of weekje op vakantie in eigen land. Als je een vakantiehuisje bezit, wordt dit heel eenvoudig. Op veel vakantieparken staan recreatiewoningen te koop. Deze parken liggen bijvoorbeeld op de Veluwe, in het bos of aan de heide. Ook zijn er parken vlakbij het strand of aan het IJsselmeer, met directe toegang tot het water en de duinen. Afhankelijk van de favoriete bezigheden van jouw familie en jullie woonplaats, kun je kiezen uit verschillende spectaculaire locaties.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Met een investering in een recreatiewoning sla je twee vliegen in één klap

Natuurlijk kan het zijn dat je een vakantiewoning wilt kopen voor privégebruik. Maar de meeste families maken maar enkele weken of weekenden per jaar gebruik van hun vakantiehuisje. In de resterende tijd kun je je paradijsje verhuren. Door de mooie ligging van recreatiewoningen, zijn er veel binnenlandse en buitenlandse vakantiegangers die je graag een aanzienlijk bedrag betalen om je vakantiehuisje een tijdje te huren. In de vakantieperiodes kun je daardoor makkelijk wat geld verdienen op je investering. Er zijn zelfs veel mensen die hun vakantiehuisje zelf nooit gebruiken en het enkel verhuren.

Is het kopen van een recreatiewoning de nieuwe trend op het gebied van investeren? 15

Waar moet je aan denken voor je een vakantiehuisje gaat kopen?

Als je een goede investering zoekt, kun je een vakantiewoning kopen. Voor je actie onderneemt, is het verstandig om te bepalen wat je met het huisje wilt doen. Als je het enkel (of voornamelijk) wilt verhuren, kun je nakijken welke regio´s de meeste toeristen trekken en in welke jaargetijden. Je kunt ook bij de parken navragen waar de vraag het hoogst is. Sommige vakantieparken functioneren direct als een verhuurbedrijf, waardoor je nergens meer naar om hoeft te kijken. De prijzen van vakantieparken aan zee liggen vaak hoger. Misschien moet je hier meer investeren, maar dan verdien je waarschijnlijk ook meer.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Een recreatiewoning biedt oneindig privé genot

Als je de vakantiewoning ook zelf gaat gebruiken, dan wil je goed nadenken over de dingen die voor jou een vakantie perfect maken. Wil je liever een rustige omgeving waar je lekker kunt wandelen en vogels kunt spotten? Of vind je het belangrijk dat de kinderen vrienden kunnen maken en veilig kunnen spelen? Misschien is er een bepaalde (water)sport die je in de omgeving wilt kunnen beoefenen, of een andere activiteit die jij graag onderneemt? Een recreatiewoning dicht bij huis maakt van elk weekend een vakantie.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.