Hoe heeft Bitcoin het in 2021 gedaan? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe heeft Bitcoin het in 2021 gedaan?

De laatste jaren is het een echte trend om te investeren in bitcoin, maar hoe gaat het eigenlijk op dit moment met de cryptomunt? De munt heeft een veelbewogen periode achter de rug en in dit artikel bespreken we de ups en downs van de koers van dit jaar. 

Bitcoin heeft door de jaren heen altijd wel een bewegelijke koers erop na gehouden, maar ook in 2021 mag je de munt zeker als volatiel bestempelen. De koers van bitcoin heeft in 2021 namelijk behoorlijk wat meegemaakt en ook op dit moment ligt de waarde niet bepaald stil. Al met al kan je 2021 voor bitcoin het beste beschrijven als een jaar met meerdere hoogtepunten en één groot dieptepunt.

Bitcoin razend populair aan het begin van 2021

In de eerste maand van 2021 is de koers van bitcoin met een enorme opmars bezig. In november en december van 2020 steeg de koers van de digitale munt al explosief en die stijging zette zich na de jaarwisseling vrolijk door. Op 2 november stond de bitcoin koers nog op ruim 12 duizend euro. Vervolgens noteerde de koers van de munt op 7 december al weer een waarde van ruim 15 duizend euro. En kort na oud en nieuw bereikte de koers alweer de waarde van maar liefst 30 duizend euro.

De bitcoin koers kende in januari een klein dipje, maar in februari was daar niks meer van te merken. De maanden daarop steeg de bitcoin koers gestaag verder. Op 1 maart noteerde de bitcoinkoers een waarde van ruim 40 duizend euro. Vervolgens werd begin april de magische grens van 50 duizend euro bereikt. Halverwege bereikte bitcoin een hoogtepunt, met een koerswaarde van ruim 51 duizend euro.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Eind 2020 was dus het ideale moment geweest om in te stappen, want in de eerste maanden van 2021 was je investering dan meer dan verdubbeld. Dit had je bijvoorbeeld kunnen regelen via Bitvavo.

Bitcoin verliest veel waarde halverwege 2021

De eerste vier maanden van 2021 waren dus zeer positief gestemd voor bitcoin en in april werd er zelfs een (tijdelijk) record bereikt. De maand april was echter ook het moment waarop het flink misging voor bitcoin, want in die periode zakte de koers ook onder weer terug onder de 45 duizend euro.

Aan het begin van mei leek de koers weer even te stijgen, maar op het eind van de maand was de koers alweer naar ongeveer 30 duizend euro gezakt. Die daling zette ook nog door in de volgende maanden. In juli was de gifbeker voor bitcoin helemaal leeg toen de koers op ruim 27 duizend euro stond. Op dit moment was de munt ongeveer de helft van zijn waarde kwijtgeraakt.

Tweede opmars van 2021 voor bitcoin

Aan het begin van juli leek er nog weinig positief nieuws te komen voor de eigenaren van een bitcoinmunt, maar uiteindelijk werd de maand op een positieve noot afgesloten. De koers begon namelijk halverwege de maand weer te stijgen. En die stijging heeft daarna flink doorgezet.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Op 2 augustus noteerde de bitcoinkoers een waarde van ruim 34 duizend euro. Op 6 september kwam de koers alweer boven de 40 duizend euro uit. En op 4 oktober werd ook de grens van 45 duizend euro bereikt. Op 20 oktober scoorde bitcoin een nieuw record. De munt had toen een waarde van 57.440 euro en zo hoog had de koers nog nooit gestaan. En daar zullen alle bitcoininvesteerders erg blij mee zijn geweest.

Wat gaat bitcoin verder doen in 2021?

De grote vraag is nu wat de bitcoinkoers verder gaat doen in 2021. Als je kijkt naar de huidige koersschommelingen, dan zou je bijna vermoeden dat de munt nog wel even door blijft stijgen. Al weet je dat natuurlijk nooit zeker.

Wat we wel weten is dat bitcoin de laatste tijd weer een stuk populairder is geworden door een besluit in Amerika. Amerikaanse autoriteiten hebben namelijk onlangs toestemming gegeven voor het gebruik van bitcoin bij de handel in EFT's – fondsen die de koers van een index volgen – en dat betekent dat de digitale munt nu voor meer beleggers aantrekkelijk is geworden. Hierdoor kan het (mede) zijn dat de koers van bitcoin in de komende tijd nog verder zal gaan stijgen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.