tandartspraktijken open
Saved Read later
Deel dit bericht

Tandartspraktijken mogelijk weer open binnenkort

Na weken thuis te zitten zullen er vast wel een paar mensen onder ons zijn die nu toch wel weer eens naar de tandarts willen. Misschien had je al een afspraak maar moest deze afgezegd worden door de intelligente lockdown, of misschien bedenk je je nu pas dat het weer tijd is voor een afspraak. Hoe dan ook, als je behoefte hebt aan de tandarts hebben we, voorzichtig gezegd, goed nieuws.

Koepelorganisaties zijn positief

Als het aan de mondzorgkoepels ligt zouden de tandartspraktijken door heel het land volgende week weer open gaan. Dit zeggen zij voorzichtig, want zij wachten de persconferentie van dinsdag nog af. Na deze persconferentie kan er met zekerheid gezegd worden of de praktijken inderdaad weer open gaan. Op dit moment is de overheid belast met het zoeken naar oplossingen voor het gebrek aan beschermingsmiddelen die we op dit moment in de zorg ervaren.

Strengere regels

Mochten de praktijken wel open gaan, dan zullen er wel aangepaste regels gelden. De mondzorgpraktijken hebben zich de afgelopen weken voorbereid op hoe zij het werk weer kunnen hervatten. Poetsruimtes en toiletten zullen in ieder geval gesloten blijven in de praktijken. Ook zal het desinfecteren van de handen voor iedereen verplicht zijn bij binnenkomst. Verder wordt er van iedereen verwacht dat zij precies op tijd komen zodat de anderhalve meter afstand bewaard kan worden.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Het gaat niet zo goed

Ondanks dit lichtelijk positieve nieuws, gaat het niet goed met de mondzorgpraktijken. Door de sluiting van praktijken hebben zij het ook moeilijk. Tot nu toe zijn er honderden praktijken die al faillissement hebben aangevraagd na de uitbraak van het coronavirus.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.