in ,

Tandartspraktijken mogelijk weer open binnenkort

Na de persconferentie van dinsdag meer duidelijkheid

tandartspraktijken open

Na weken thuis te zitten zullen er vast wel een paar mensen onder ons zijn die nu toch wel weer eens naar de tandarts willen. Misschien had je al een afspraak maar moest deze afgezegd worden door de intelligente lockdown, of misschien bedenk je je nu pas dat het weer tijd is voor een afspraak. Hoe dan ook, als je behoefte hebt aan de tandarts hebben we, voorzichtig gezegd, goed nieuws.

Koepelorganisaties zijn positief

Als het aan de mondzorgkoepels ligt zouden de tandartspraktijken door heel het land volgende week weer open gaan. Dit zeggen zij voorzichtig, want zij wachten de persconferentie van dinsdag nog af. Na deze persconferentie kan er met zekerheid gezegd worden of de praktijken inderdaad weer open gaan. Op dit moment is de overheid belast met het zoeken naar oplossingen voor het gebrek aan beschermingsmiddelen die we op dit moment in de zorg ervaren.

Strengere regels

Mochten de praktijken wel open gaan, dan zullen er wel aangepaste regels gelden. De mondzorgpraktijken hebben zich de afgelopen weken voorbereid op hoe zij het werk weer kunnen hervatten. Poetsruimtes en toiletten zullen in ieder geval gesloten blijven in de praktijken. Ook zal het desinfecteren van de handen voor iedereen verplicht zijn bij binnenkomst. Verder wordt er van iedereen verwacht dat zij precies op tijd komen zodat de anderhalve meter afstand bewaard kan worden.

Bekijk ook:
Deze landen zijn het zwaarste getroffen door het coronavirus

Het gaat niet zo goed

Ondanks dit lichtelijk positieve nieuws, gaat het niet goed met de mondzorgpraktijken. Door de sluiting van praktijken hebben zij het ook moeilijk. Tot nu toe zijn er honderden praktijken die al faillissement hebben aangevraagd na de uitbraak van het coronavirus.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe bepaal je de Bitcoin koers?

varkensvleesbedrijf driessen

Duizend varkens overleden bij zeer grote brand Lierop