Instagram
Saved Read later
Deel dit bericht

Zoveel geld kun je verdienen als influencer op Instagram

Dat social media ‘big business’ is kunnen we zien aan de vele influencers op Instagram, die bakken met geld binnen weten te harken met hun content. Velen vragen zich af hoe je geld kunt verdienen met Instagram, en hoeveel je ermee kunt verdienen. Je kunt al met verrassend weinig volgers toch een leuk zakcentje verdienen, dus zetten we alle informatie even op een rijtje.

Geld verdienen met je Instagram-account

Ten eerste draait het allemaal om het aantal volgers dat je hebt, en de likes en reacties die je krijgt op je posts. Je moet als influencer een bepaalde invloed op je volgers hebben, want dat maakt het voor adverteerders interessant om met jou in zee te gaan. Je kunt namelijk geld verdienen door gesponsorde Instagram-posts te plaatsen, waarop je een bepaald product aanprijst. Het is echter ook mogelijk om per post geld te verdienen.

Je hebt minimaal duizend volgers nodig om iets te kunnen verdienen met je Instagram-account. Dat kan een samenwerking met een bedrijf zijn, je eigen koopwaar aanbieden, tutorials aanbieden, en van functies gebruikmaken die affiliate marketing, abonnementen en bonussen omvat. Dit kun je eenvoudig realiseren via de monetization features voor creators. Met deze feature kun je meteen geld verdienen met je account.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

instagram geld verdienen

Zoveel geld kun je verdienen met je account

De bedragen hangen af van het aantal volgers dat je hebt, en de reacties op je post. Zoals we hierboven beschreven heb je minimaal 1000 volgers nodig om te kunnen gaan verdienen met je post, en dan wordt het ook voor merken pas interessant om een samenwerking aan te gaan. Je kunt met 1000 volgers al tussen de 5 en 25 dollar per bericht ontvangen. Als je de kwaliteit van je content consistent houdt dan zal de naamsbekendheid in je voordeel werken.

Vanaf 10.000 tot 50.000 volgers wordt het echt interessant, want dan kun je tussen de 40K en 100K per jaar verdienen. Als je het voor elkaar krijgt om meer dan een miljoen volgers te vergaren dan komt het grote geld om de hoek kijken. Als je meer dan 1 miljoen volgers hebt, dan verdien je minimaal 15.356 dollar per maand, bij 2 miljoen het dubbele, enzovoorts. Dus begin maar vast met het plaatsen van interessante content, want het zou zomaar je tweede baan kunnen worden.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

influencer instagram verdienen

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.