Een kantoor printer kopen: goedkoop of duurkoop 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Een kantoor printer kopen: goedkoop of duurkoop

Een essentieel onderdeel van elke werkplek is toch wel de printer. Start-ups, kleine bedrijven en grote bedrijven: niemand ontkomt aan de aanschaf van één of meerdere printers. Ga jij een kantoor printer kopen? Neem dan vooral even de tijd om je goed te oriënteren. Printers zijn te koop met een prijs van enkele tientjes, maar kunnen ook oplopen tot wel honderden en zelfs enkele duizenden euro’s. Ben je dan beter af om voor een aantal goedkope printers te gaan en die te verspreiden over het kantoorgebouw? Of kies je voor kwaliteit en ga je voor één hooguit twee die een stuk duurder zijn in aanschaf? Na het lezen van dit artikel weet jij het antwoord.

De hoeveelheid printjes is van belang

Een belangrijk onderdeel van je zoektocht om een nieuwe kantoor printer te kopen, is hoeveel je gaat printen. Iemand die slechts een paar A4’tjes per maand hoeft te printen, heeft niet een peperdure printer nodig. In dit geval kan je prima overweg met een inkjet printer. Deze zijn niet de snelste en niet de zuinigste met inkt, maar voor iemand die niet veel print heb je ook niet het beste nodig. In het geval van meer printjes (50 per maand), kan je ervoor kiezen om voor laserprinters te gaan die printen met toners. Door gebruik te maken van deze goedkopere toners kan je de printkosten per pagina verlagen naar 4,5 cent of nog lager. De aanschafprijs van deze printers is hoger, maar die betaald zich uiteindelijk terug in goedkopere verbruikskosten. Zie het als een investering onderaan de streep.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

De grootte van je kantoor team is belangrijk

Laat het duidelijk zijn dat niemand zit te wachten op ellenlange rijen bij de printer. In dit geval zijn er twee opties die je kan overwegen. Of een extra printer aanschaffen die in het andere deel van de kantoorruimte staat, scheelt weer lopen: win-winsituatie. Of aanvankelijk een betere laser kantoor printer kopen, die op efficiënte wijze tijd bespaart. De ‘luxere’ printers kunnen namelijk binnen een aantal seconden een print-verzoek ontvangen én verwerkt hebben. Die hoeven ook niet voortdurend de printkoppen schoon te maken, waardoor je weer een aantal minuten moet wachten.

De grootte van je kantoor zelf is ook van belang. Professionele kantoor printers nemen namelijk veel ruimte in beslag. Waarschijnlijk is het zo dat als je geen ruimte hebt voor een grote printer, dan heb je waarschijnlijk ook niet zo een groot team. In dat geval kan je dus prima voor een compacte printer kiezen, die op je bureau past.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Tot slot: alleen printen of all-in-one kantoor printer kopen?

Kantoor printers komen in single function printers en all-in-one printers. Een all-in-one printer is multifunctioneel en beschikt in ieder geval over functies om te printen, te scannen en te kopiëren. Wanneer er op jouw kantoor ook vaak gescand of gekopieerd moet worden, is dit een handig apparaat. Denk ook aan andere functies als draadloos printen of via een ethernetkabel. En de mogelijkheid om foto’s te printen in een hoge kwaliteit.  

Kortom, een printer die goedkoop is, hoeft niet per se duurkoop te zijn. Afhankelijk van de behoefte op jullie kantoor kunnen goedkope printers prima ‘the job done’ krijgen. Wel is het zo dat duurdere professionele printers vaak tegen een lagere kostprijs printen en sneller zijn. Daar staat natuurlijk wel de hogere aanschafprijs tegenover maar ook de levensduur is vele jaren langer. Een professionele kantoorprinter zal uiteindelijk goedkoper en veel efficiënter zijn werk doen.

985

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.