Zo weet je dat je afvoer verstopt is (en zo lost Ontstoppingdirect dat op) 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo weet je dat je afvoer verstopt is (en zo lost Ontstoppingdirect dat op)

De leidingen in onze woningen krijgen door de jaren heen behoorlijk wat te verduren. Een ontstopping komt vaak door vuil dat zich ophoopt. Soms is het mogelijk om de verstopping te zien en kun je deze zelf gemakkelijk oplossen, maar in veel gevallen gaat het om een hardnekkige verstopping die zich elders in de leidingen bevindt. Dan is het noodzakelijk om een ontstoppingsdienst te bellen. Ontstoppingdirect vertelt je over de meest voorkomende signalen van een ontstopping en geven je een paar tips!

De eerste tekenen: een trage afvoer

Een van de meest voorkomende symptomen van een verstopte leiding is volgens Ontstoppingdirect een afvoer die langzaam leegloopt. Omdat afval en vuil zich door de jaren heen kan ophopen in onze leidingen zorgt dit er op den duur voor dat er steeds minder water door de smalle pijpen heen kan stromen.

Volgens experts is het meestal de afvoer van het toilet waarin je dit als eerste zal merken. Spoel je je wc door en merk je daarbij dat het water even blijft staan alvorens het waterniveau in het toilet langzaam naar beneden zakt? Grote kans dat er een verstopping aan zit te komen.

Viezigheid komt naar boven via de afvoer

Heb je een verstopte afvoer? Dan kan het zijn dat er viezigheid naar boven komt. Als het water niet meer goed doorstroomt en zich ophoopt, zoekt het de meest makkelijke manier om weer boven te komen. Meestal is dat via de douche of het toilet. Er wordt niet voor niets aangeraden om je wc bril dicht te doen wanneer het riool in jouw omgeving schoon wordt gemaakt. Meestal is het water dat omhoog komt niet zoals je van ons Nederlandse water gewend bent: het is donker en het stinkt behoorlijk. En dat is absoluut geen pretje om schoon te moeten maken!

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Daarnaast kan er van alles in het water zitten dat naar boven komt. Denk aan vieze en gevaarlijke objecten, maar ook aan bijtende chemicaliën en ongezonde bacteriën die zich in het water kunnen bevinden. Laat daarom dergelijke problemen oplossen door een ontstoppingsdienst zoals Onstoppingdirect. Die beschikken over de juiste kennis en beschermende middelen om een ontstopping op een veilige manier te verhelpen.

Vreemde geluiden uit de afvoer

Hoor je vreemde geluiden uit je leidingen komen? Ook dat is een teken dat je leidingen niet meer werken naar behoren, aldus Ontstoppingdirect. Meestal gaat het om borrelende geluiden, maar het kan ook zijn dat je de ontstopping door je leidingen heen hoort bewegen. Omdat leidingen zich door je gehele huis heen bevinden en allemaal in contact staan met elkaar, kan het zijn dat je bijvoorbeeld bij het doortrekken van de wc geluiden hoort bij de gootsteen elders in huis.

Tips van de expert: dit kun je doen bij een verstopping

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Indien je de oorzaak van de verstopping niet direct kunt zien, raadt Ontstoppingdirect aan om het eerst zelf te proberen met een ontstopper. Door de zuigkracht van een ontstopper is het mogelijk om de verstopping naar boven te trekken.

Lukt dat echter niet? Dan kiezen de meeste mensen er voor om de chemische middelen uit de kast te halen.. Dat kun je echter beter aan vakmensen overlaten, want je loopt een behoorlijk risico als je roekeloos met chemicaliën aan de haal gaat. Zo kunnen er gevaarlijke gassen ontstaan als je verschillende chemicaliën met elkaar mixt. Maar je kunt ook behoorlijk wat schade aan je pijpleidingen aanrichten. Bijtende middelen werken namelijk niet alleen tegen vuil, maar tasten ook je afvoer aan.

Wil je snel van je ontstopping af, wil je informatie over chemische middelen die je kunt gebruiken, of wil je preventief je riool laten inspecteren? Dan kun je het beste een ontstoppingsdienst zoals Ontstoppingdirect bellen. Zij informeren je graag over welke stappen je zelf kan ondernemen, of sturen indien nodig een monteur langs die de ontstopping kan verhelpen.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.