Extra geld verdienen via het internet? De 3 beste manieren! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Extra geld verdienen via het internet? De 3 beste manieren!

De laatste jaren gaat het internet een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven. We shoppen namelijk meer online dan in fysieke winkels en vrijwel iedereen beschikt over een mobiele telefoon die 24/7 verbonden zit aan het internet. 

Sinds het begin van de corona pandemie is het helemaal hard gegaan, omdat het, bepaalde periodes, ook niet mogelijk was om fysieke winkels te bezoeken. 

Een voordeel van deze draai is dat er een hoop nieuwe verdienmodellen zijn ontstaan waarmee je via het internet jouw geld kunt verdienen. Zeker in deze lastige tijden met hoge inflatie en hoge energieprijzen is het verdienen van wat extra geld via het internet erg prettig.

Kun je echt online geld verdienen?

Wat je je nu wellicht direct afvraagt is of het echt mogelijk is om online geld te verdienen. In dit geval kan ik direct zeggen dat het mogelijk is om via het internet een extra zakcentje te verdienen. Daarbij komt ook nog eens dat deze verdienmodellen volledig betrouwbaar zijn. 

De laatste jaren zijn er een aantal verdienmodellen super populair geworden. Ook jij zal deze verdienmodellen vast wel eens horen of langs zien komen, want op elk social media kanaal komen ze voorbij. Het gaat in dit geval bijvoorbeeld om dropshipping, affiliate marketing of het beginnen van een eigen social media bedrijf.

In de basis zijn dit allemaal betrouwbare en legale manieren om geld te verdienen, maar wat je altijd ziet is dat er mensen zijn die misbruik maken van deze methodes. Denk bijvoorbeeld aan het oplichten van mensen wat regelmatig is gebeurd onder dropshippers. Wanneer je het goed aanpakt, een bedrijf wilt opzetten en het niet puur voor het geld doet kun je dus echt een goede boterham overhouden aan jouw online bedrijf.

Welke methodes zijn er?

Zoals je net hebt gelezen zijn er een groot aantal methodes waarmee jij online geld kunt verdienen. Al deze methodes hebben zich keer op keer bewezen en met de juiste hoeveelheid discipline en doorzettingsvermogen kan iedereen hiermee een mooi salaris verdienen.

Hieronder heb ik de 3 beste manieren op een rijtje gezet om geld te verdienen via het internet. Laten we deze methodes daarom maar eens gaan bespreken.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een verdienmodel dat steeds populairder wordt in Nederland en België. In Amerika is het al jaren een serieus verdienmodel waar mensen echt grote bedragen mee verdienen. In Nederland kun je hier ook al grote bedragen mee verdienen, maar je zit natuurlijk wel met een wat kleinere markt.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Het verdienmodel achter affiliate marketing is eigenlijk heel simpel. Je kiest een markt waarin je wilt zitten. Denk bijvoorbeeld aan een sport als voetbal, huisdieren, boekhoudsoftware, kampeerspullen of wat dan ook. Om dit onderwerp bouw je vervolgens een website. Je kunt bijvoorbeeld een website maken met WordPress

Vervolgens ga je op deze website beginnen met bloggen om zo gevonden te worden in de zoekmachines in Google. Vanuit deze zoekmachines krijg jij vervolgens gratis bezoekers die interesse hebben in jouw product. Doordat je als affiliate url’s krijgt met een unieke code kan het bedrijf herleiden vanuit wie de verkoop is gekomen. Heeft iemand dus via jouw website een product gekocht bij bijvoorbeeld Coolblue? Dan ontvang jij hier een commissie over. Afhankelijk van het type product kan dit oplopen tot zo’n 50 tot 60% van de verkoopprijs.

2. Dropshippen

Dropshipping is een een methode om online geld verdienen. De afgelopen jaren heeft vrijwel iedereen deze methode voorbij zien komen op social media of als advertenties op platformen als YouTube. Wat mij alleen opviel is dat er veel mensen zijn die eigenlijk nog niet precies weten wat dropshipping nu precies inhoudt.

Simpel gezegd verkoop je als dropshipper producten in je eigen webshop, maar je hebt zelf geen voorraad. Jij hebt namelijk een leverancier, vaak in China, die het volledige verzendproces voor jou uit handen neemt. 

De dropshipper verdient zijn geld door een product duurder te verkopen dan waarvoor hij het bij de leverancier kan inkopen. Afhankelijk van je methode en het product kun je hier een erg interessante winstmarge op maken. 

Het enige wat als dropshipper dus echt heel belangrijk is is dat je een product vindt met potentie. Vervolgens vermarkt je dit product via een website, social media kanaal, advertenties of e-mailmarketing. 

3. Social Media Agency

Een ander verdienmodel dat erg interessant kan zijn is een social media agency. Wat je hiermee namelijk doet is dat je bedrijven helpt bij het opzetten van hun social media strategie. Vervolgens voer jij deze strategie uit en en sta je nauw in contact met de klant om de resultaten te bespreken.

Dit is een erg interessant verdienmodel, omdat de jongeren veel op social media aanwezig zijn en goed weten hoe het werkt. Je kunt hierdoor makkelijker inspelen op trends om zo zichtbaarheid op te bouwen voor de klant. 

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Jij bepaald als social media agency zelf de tarieven die jij rekent, maar deze moet je natuurlijk wel kunnen verantwoorden aan de klant. Voor dit verdienmodel is het dan ook het meest interessant om een aantal cases op te bouwen. Vervolgens kun je met deze cases naar nieuwe klanten en zo je tarieven verhogen.

Kun je veel geld verdienen met deze methodes?

Een vraag die je nu waarschijnlijk zal hebben is of je veel geld kunt verdienen met de methodes die ik hierboven heb besproken. 

Hier kan ik eigenlijk heel kort in zijn, want ja je kunt met deze methodes echt heel veel geld verdienen. Het wordt alleen toch vaak onderschat, want het is niet zomaar even iets. Je moet het eigenlijk gewoon zien als bedrijf en die discipline heb je dan ook nodig. 

Voor alle drie de methodes geldt dan ook dat je er met half werk niet zal komen. Er zijn erg veel mensen die met deze verdienmodellen aan de gang gaan of al flinke websites hebben staan. Je moet er dan dus ook consistent met de volle 100% voor moeten gaan om zo een mooi salaris te kunnen verdienen. Heb je het eenmaal op de rit? Dan is meer dan €10.000 euro per maand verdienen helemaal niet raar.

Wat is nu het belangrijkste om online geld te verdienen?

Je weet nu precies welke methodes er zijn om online geld te verdienen en hoe deze methodes precies in elkaar zitten. Echter blijft het vaak nog vaag hoe het nou precies werkt en welke kennis je hier precies voor nodig hebt. 

Voor eigenlijk alle verdienmodellen geldt dat er een aantal onderdelen zijn waar je wel van over enige kennis moet beschikken. Denk bijvoorbeeld aan social media, het draaien van advertenties in zoekmachines als Google, het maken en optimaliseren van websites en ga zo maar door.

Wil jij nu beginnen met een van deze verdienmodellen en hiervoor zelf jouw eigen website maken? Neem dan eens een kijkje op nolimitwebdesign.nl. Hier vindt je namelijk alle informatie omtrent het maken van een website of webshop en alle randzaken die daarbij komen kijken!

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.