Zó ga je de hoge gas- en elektriciteitsprijzen tegen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zó ga je de hoge gas- en elektriciteitsprijzen tegen

Inflatie, inflatie en nog eens inflatie. In de afgelopen periode is ons geld plots een stuk minder waard geworden, onder meer door de exorbitante stijging van de gas- en elektriciteitsprijzen. Ervaar jij dit zelf ook zo? En wil je daarom iets doen tegen de hoge gas- en elektriciteitsprijzen? Het is goed om te weten dat er meerdere manieren zijn waarop je deze prijzen tegen kunt gaan.

Ga bewust om met de gas en elektriciteit

Eén van de beste tips die gegeven kan worden, is om bewuster te leven. Trek bijvoorbeeld een trui aan in plaats van dat je kachel hoger zet. Douche 3 minuten in plaats van de gebruikelijke 5 á 10 minuten. Laat verlichting niet onnodig in je woning branden. En ga ook zuinig om met de verlichting je tuin; maak bijvoorbeeld gebruik van een timer waarmee de tuinverlichting zich ’s avonds uitschakelt.

Investeer in zonnepanelen

Betaal je je op dit moment scheel aan de elektriciteit in je huis? Dat is goed mogelijk, gezien de huidige prijzen. Wist je echter dat je ook je eigen elektriciteit op kunt wekken? Kies voor een zonnepaneel kopen en wek met het zonnepaneel je eigen elektriciteit op.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Deze tip is eigenlijk voor elk huishouden van toepassing. Op elk dak – ongeacht of het nou een schuin- of plat dak is – passen wel zonnepanelen. Je kunt hierbij bovendien zélf bepalen hoeveel zonnepanelen je graag op het dak wenst te hebben. Gaat het hierbij om slechts een paar zonnepanelen? Of kun je maar liefst 16 zonnepanelen op je dak kwijt? Des te meer zonnepanelen je op je dak kwijt kunt, des te meer elektriciteit je op kunt wekken.

Stap over van stadsverwarming naar een warmtepomp

De kans is heel groot dat je in je woning op dit moment van stadsverwarming gebruik maakt. Om de stap naar een duurzamer huis te zetten, zou je hier van af moeten stappen. In plaats daarvan kun je veel beter voor een warmtepomp kiezen.

Bij het aanschaffen van een warmtepomp moet je wel met enkele aandachtspunten rekening houden. Zo is de aanschaf van een warmtepomp niet voordelig. En moet je tijdig een installateur inschakelen; de installateurs hebben waarschijnlijk de komende maanden in hun agenda al helemaal volgepland.

Bekijk ook:
Ontdek de top behangtrends van 2024 voor een stijlvol interieur

Stap over naar een elektrische auto

De hoge gas- en elektriciteitsprijzen zijn niet de enige prijzen die gestegen zijn. Wat te denken aan de benzineprijzen bijvoorbeeld? Om de hoge benzineprijzen tegen te gaan, kun je het beste overstappen naar een elektrische auto.

Een combinatie van zonnepanelen en een elektrische auto is ideaal. De panelen vangen het zonlicht op, zetten dit om naar energie en vervolgens wordt met deze energie de auto opgeladen. Je creëert hiermee als het ware je eigen netwerk, zonder dat je je scheel betaald aan de elektriciteit.

Dicht naden en kieren in je woning

Zeker bij oudere huizen is de kans groot dat er naden en kieren zijn ontstaan. Dicht deze naden en kieren af met bijvoorbeeld tochtstrips. Door deze strips op de juiste manier te monteren, voorkom je dat de koude lucht je huis binnenkomt. En dat de warme lucht uit je huis verdwijnt. Met de tochtstrips maak je je huis dan ook duurzamer én aangenamer.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.