Op zoek naar een baan? Check deze branches! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Op zoek naar een baan? Check deze branches!

Ben je op dit moment niet helemaal tevreden met je baan? Of zit je op dit moment werkloos thuis? In beide gevallen ligt de wereld aan je voeten. Er hebben nog nooit zoveel vacatures als nu opengestaan, dus kom zo snel mogelijk in actie. Grote kans dat een nieuwe baan je leven gaat verrijken.

Maar, in welke branches is de kans op een nieuwe baan nou het grootst? Er kan gerust gesteld worden dat je momenteel in veel branches een nieuwe baan kunt vinden. De meest interessante branches worden hieronder op een rijtje gezet.

Horeca

In de horeca is het twee voor twaalf wat betreft personeel. Door corona zijn veel horecatijgers overgestapt naar andere branches, waarbij deze personen liever niet meer terugkeren naar de horeca. Dát zorgt ervoor dat veel restaurants en andere horecagelegenheden veel te weinig personeel hebben.

Voor sommige restaurants begint dit al problematisch te worden. Door een gebrek aan personeel kunnen zij niet de gewenste service verlenen; dat moet uiteraard niet te lang duren. Vandaar ook dat veel horecaondernemers naarstig op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Mocht het jou leuk lijken om veel met mensen in contact te komen, is de horeca wellicht de ideale branche voor je.

Bekijk ook:
Alles over het vinden van een goede bureaustoel en een goede afstelling

Industrie

Ook in de industrie vind je op dit moment duizenden banen. Je kunt hierbij denken aan banen als engineer in de industrie, aan een baan in een fabriek of aan een administratieve baan. Bedrijven in de industrie komen op dit moment simpelweg veel handjes te kort.

Ben je relatief handig met je handen? Kijk dan eens naar een vacature op het gebied van metaalbewerking of installatie. Grote kans dat je binnen dergelijke takken al snel een (goedbetaalde) baan vindt.

Transport

Een ander groot probleem is momenteel in de transportsector te vinden. Steeds minder mensen worden vrachtwagenchauffeur, terwijl wel meer en meer vrachtwagens benodigd zijn. Om dit gebrek aan chauffeurs op te lossen, hebben veel bedrijven hun pijlen op buitenlandse krachten gericht. De afgelopen periode is het inschakelen van die krachten echter steeds lastiger worden, waardoor transportbedrijven met handen in het haar zitten.

Leuk detail: als vrachtwagenchauffeur kun je veel geld verdienen. Je hebt hierbij niet alleen een basissalaris, maar je krijgt ook met allerlei toeslagen te maken. Dat is bijvoorbeeld het geval als je in het buitenland overnacht of nog in het weekend werkt. Onder aan de streep valt je loonstrookje hierdoor behoorlijk hoog uit.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

IT

Ook in de IT branche is een schreeuwend tekort aan goed personeel. Het gaat hierbij onder meer om applicatiebeheerders, om programmeurs en om systeem engineers. Mocht je enige interesse in IT en IT-systemen hebben, kan dit de ideale branche voor je zijn.

Leuk detail: in de IT-branche blijft in de komende jaren waarschijnlijk veel werkgelegenheid. Men is namelijk in deze branche continu aan het innoveren. Ook is het een feit dat je in de IT-branche hard en veel kunt groeien. Je zou niet de eerste zijn die zich als engineer op weet te werken tot bijvoorbeeld een leidinggevende.

Bouw

Een andere sector die op dit moment het werk niet aan kan, is de bouw. Daar is op dit moment sprake van, terwijl dit in de komende jaren waarschijnlijk alleen maar erger wordt. De Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Hugo de Jonge, heeft immers aangegeven dat er meer dan 100.000 huizen gebouwd moeten worden. Voor de bouw van deze huizen moeten er uiteraard wél handjes aanwezig zijn.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.