Brengt corona jouw kerstpakket dit jaar weer in gevaar? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Brengt corona jouw kerstpakket dit jaar weer in gevaar?

De coronamaatregelen zijn opgeheven en het lijkt erop dat werknemers in Nederland dit jaar het kerstfeest weer met hun collega's op kantoor kunnen vieren. Maar klopt dat eigenlijk wel? In augustus denk je er vast nog niet over na, maar kerstpakketten leveranciers zijn nu al oplossingen aan het ontwerpen voor eventuele coronamaatregelen in december. Zij raden ondernemers en werkgevers dan ook aan om zo snel mogelijk de kerstpakketten voor 2022 te bestellen. Wij spraken werknemers bij drie kerstpakketten groothandels over hoe zij tegen de huidige situatie aankijken.

Kerstpakketten leveranciers bereiden zich voor op coronamaatregelen

De eerste berichten over een mogelijke nieuwe piek in corona besmettingen tegen het einde van het jaar verschijnen al in de media. Ofschoon het RIVM de situatie optimistisch beschouwt, vertellen medewerkers van kerstpakketten groothandels dat zij toch rekening moeten houden met mogelijke coronamaatregelen rond kerst.

Guus van Kerstpakketten Expert zegt dat hij zich al voorbereidt op eventuele coronamaatregelen in december. “Als er rond de kerst coronamaatregelen getroffen moeten worden, willen wij daar zo goed mogelijk op voorbereid zijn. Wij houden de berichtgeving van het RIVM in de gaten, maar onderschatten de kans niet.” Thuiswerken en de annulering van kerstborrels kunnen volgens Guus het kerstpakket ook in 2022 weer in gevaar brengen.

“Wij adviseren ondernemers en werkgevers om hun bestellingen zo snel mogelijk te plaatsen”, vertelt Mark van Kerstpakket Webshop, “Hoe eerder wij de bestellingen binnen hebben, hoe sneller wij kunnen inspelen op uitdagingen en onvoorziene omstandigheden.”

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

De meeste mensen hebben de zon nog in hun bol, maar bij kerstpakketten leveranciers wordt er dus nu al hard gewerkt om het kerstfeest, inclusief het geliefde kerstpakket, te waarborgen voor werknemers.

Mag jij in 2022 een kerstpakket verwachten?

De medewerkers die wij spraken, zien de kans dat werknemers ook dit jaar weer een kerstpakket in ontvangst mogen nemen positief in. Echter zal het leveren van kerstpakketten dit jaar allesbehalve vlekkeloos verlopen.

“Vorig jaar zagen wij dat er meer en duurdere kerstpakketten werden besteld”, zegt Romée van Kerstpakketten Tip, “Werkgevers wilden tijdens de pandemie hun personeel bedanken en belonen voor hun inzet tijdens de pandemie met een goedgevuld kerstpakket.

Dit jaar verwachten kerstpakketten leveranciers echter minder bestellingen. Ook zullen er goedkopere en kleinere kerstpakketten besteld worden. “De product- productie- en energieprijzen zijn natuurlijk enorm gestegen. De kerstpakketten zullen daardoor helaas ook duurder worden”, aldus Guus van Kerstpakketten Expert.

Romée van Kerstpakketten Tip verwacht tevens minder bestellingen en de keuze voor goedkopere kerstgeschenken. “Veel bedrijven hebben nu ook te kampen met financiële problemen en personeelstekorten. Dit zou ondernemers terughoudender kunnen maken in het verhogen van hun kerstbudgetten.”

Het ziet er voor nu dus naar uit dat de kans kleiner is dat werknemers dit jaar een kerstpakket mogen ontvangen en dat de kerstpakketten die wel uitgedeeld worden kleiner zullen zijn.

Geef dit jaar wel een kerstpakket: Tips voor ondernemers

Guus, Mark en Romée vinden het, net als vele andere Nederlanders, juist dit jaar belangrijk om toch kerstpakketten beschikbaar te kunnen stellen aan werknemers. Daarom geven zij ondernemers een aantal tips om hun personeel met kerst toch te kunnen bedanken voor hun inzet met een kerstgeschenk.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Ten eerste adviseren haast alle kerstpakketten groothandels hun klanten op het moment om de kerstpakketten zo snel mogelijk te bestellen. “Door de personeelstekorten bij verpakkingscentrales en in het transport gaat het lastig worden om alle kerstpakketten op tijd te laten bezorgen”, vertelt Romée, “Hoe eerder wij de bestellingen hebben, hoe sneller wij alles in gang kunnen zetten.”

De tweede tip die Guus, Romée en Mark willen meegeven aan ondernemers is om optimaal gebruik te maken van de WKR-regeling. De werkkostenregeling stelt ondernemers en werkgevers in staat om jaarlijks tot een bepaald bedrag onbelast in te kunnen zetten voor vergoedingen voor hun personeel. Kerstpakketten vallen onder deze regeling.

De drie kerstpakketten medewerkers zien ten slotte in dat het voor veel bedrijven dit jaar lastig zal zijn om groots uit te kunnen pakken met kerst. “Veel werknemers vinden een persoonlijk bedankje en blijk van waardering belangrijker dan een groot cadeau”, aldus Mark, “Vul je kerstpakket daarom aan met een kaartje of een videoboodschap. Wij merken een hoge mate van tevredenheid bij het personeel wanneer werkgevers die extra moeite nemen.”

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.