Woontrends van 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Woontrends van 2022

2022 was tot nu toe een vreemd jaar. Er gebeurde heel veel. Tegelijkertijd kon er ook weer veel meer. Die ontwikkeling zagen we ook terug in de woonwereld. Waar de trends de afgelopen jaren redelijk overeen kwamen, zien we in 2022 plotseling volop nieuwe trends opkomen. Op zoek naar de nieuwste woontrends om jouw woning helemaal volgens de laatste trends in te richten of te verbouwen? Laat je dan inspireren door het volgende lijstje met de nieuwste woontrends van 2022.

Duurzaam: recycling en upcycling

Duurzaamheid blijft voorlopig nog wel hoog in het vaandel staan. Zeker gedurende de inflatie en nu de schreeuw om aandacht voor het milieu steeds harder wordt. De trend voor ‘recycling en upcycling’ blijft voorlopig dan ook nog wel even voortduren. Misschien zelfs nog wel een tikkeltje sterker dan in de voorgaande jaren. Er zijn verschillende manieren om de woning te verduurzamen.

Allereerst kan er gekeken worden naar manieren om het huis beter te isoleren. Denk bijvoorbeeld aan kunststof kozijnen in de gehele woning. Zo bespaar je op onderhoud en voorkom je extra warmteverlies. Zeker in combinatie met dubbel- of isolatieglas zullen kunststof kozijnen van grote invloed zijn op de energierekening. Ook andere vormen van isolatie zijn anno 2022 erg rendabel.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Dan zijn er natuurlijk ook nog eens heel veel mogelijkheden binnen het interieur. Recycling en upcycling. Hiermee wordt bedoeld dat er oudere spullen worden gekocht, die vervolgens worden opgeknapt. Heb je dus nieuwe meubels nodig? Breng dan niet direct een bezoekje aan een meubelwinkel, maar struin eerst eens rond in de kringloopwinkel of bezoek online tweedehands shops. Soms ontdek je ware juweeltjes. Als je een beetje creatief bent, kan je van vrijwel elk meubelstuk (ongeacht de staat) iets heel moois maken.

Multifunctionele meubels

Het zal niemand zijn ontgaan dat we met een enorme woningtekort kampen. We leven met veel te veel mensen op een klein stukje aarde. Dat betekent dat veel van ons ruimte moeten inleveren. Het is niet meer zo vanzelfsprekend om in een ruime woning te leven. Dat betekent dus dat een groot deel van de bevolking in een (te) kleine woning verblijft. Dat vraagt dus ook om een slimme inrichting. Want ondanks de kleiner wordende ruimtes, moeten de ruimtes nog altijd dezelfde functies kunnen vervullen. Daarom zijn multifunctionele meubels dan ook zo in de trek. Dit zijn meubels die verschillende rollen kunnen vervullen in huis. Denk hierbij aan een slaapbank of een dressoir en tv-meubel in één.

Bekijk ook:
Maak kennis met aaltjes: de natuurlijke oplossing voor elk tuinprobleem

De natuur naar binnen halen

Dit is een trend die blijvend lijkt te zijn in de woonwereld. Op de natuur geïnspireerde interieurs zijn enorm in trek. Verwerk natuurlijke tinten binnen het interieur, maak meer gebruik van planten en natuurlijke materialen zoals hout om de natuur binnen te halen. Ook het gebruik van meer frisse en groene tinten zullen in 2022 en zelfs 2023 duidelijk zichtbaar zijn.

Groen is een tint die van nature rust brengt in huis. Bovendien fleurt het de ruimte ook nog eens enorm op. Mooi als nieuwe verfkleur aan de muren of verwerkt in een fluweelgroene sofa.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.