Boost je webshop met een lasermachine 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Boost je webshop met een lasermachine

Bewerkers van acrylaat en plexiglas gebruiken vaak een lasermachine om hun producten te bewerken. Met zo’n lasersnijder is het mogelijk om op maat (via bijvoorbeeld een webshop aanvraag) zowat ieder product te leveren voor in winkels. Wat zijn de laatste trends in de webshop industrie, en hoe springen leveranciers hier op in?

Om deze vraag te beantwoorden, spraken we met klanten en ondernemers in de lasergraveer industrie en vroegen hen: wat heeft uw lasergraveerbedrijf in het afgelopen jaar succesvol gemaakt? En wat zijn de voordelen van een lasermachine? En aan welke marketingactiviteiten zal u in 2021 blijven werken met gebruik van een lasersnijder? Hier een lijst met tips van de experts in de industrie.

#1: Verbreden van je producten op de lasersnijder brengt nieuwe mogelijkheden

In de top-10 van veelgevraagde laserproducten (gemaakt op een lasersnijder) behoren onder andere:

  • Veiligheidsschermen voor supermarkt kassa's,
  • Schermen voor op toonbanken
  • Scheidingswanden
  • QR code bordjes in restaurant
  • Relatiegeschenken

De trend blijft dat restaurants meer en meer borden (signs) op maat laten maken in hun eigen huisstijl. Nieuwe productbehoeften zijn bijvoorbeeld borden voor openbare ruimten, zoals borden met de tekst ‘blijf op afstand’ of ‘was uw handen’ maar ook de registratie bordjes met een QR code, voor het de inschrijving aan een tafel in een restaurant. Met de ontdekking van de mogelijkheden van een lasermachine komen steeds meer bedrijven erachter dat het aanbod van personalisatie echt meerwaarde biedt voor de klant. Een voorbeeld: een houten visitekaartjeshouder met een logo of tekst erop, waar je de bestanden bovendien gratis kan van downloaden!

Bekijk ook:
Het belang van data-gedreven communicatiestrategieën

Boost je webshop met een lasermachine 17

#2: Blijf bij de personalisatie megatrend

Personaliseren met een lasermachine zal ook in de komende jaren lucratief blijven. Gepersonaliseerde voorwerpen zijn al vele jaren in de smaak gevallen, en de vraag is constant gebleven. Graveerbedrijven kunnen een “eenvoudig” alledaags voorwerp veranderen in iets speciaals en waardevols met een naamgravure. Of het nu seizoensartikelen of dat het gaat om signing in de horeca of winkels, met een lasersnijder ben je niet beperkt in de mogelijkheden.

Boost je webshop met een lasermachine 18

Borrelplank met lasergravure

#3: Optimaliseer uw website

Een gerichte website is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Drieënzestig procent van de winkelmogelijkheden begint online. Ongeacht of mensen lokaal of online winkelen, het merendeel van de customer journeys begint online. Als uw website tijdens dit eerste onderzoek wordt gevonden, is de kans veel groter dat een klant uiteindelijk bij u zal kopen. Erg belangrijk dus om inzicht te hebben in het zoekgedrag van jouw mogelijke klanten. Maak het die dus zo makkelijk mogelijk om u online te vinden. Het behalen van een hoge plek in Google is hierbij essentieel: tijd om te gaan investeren in SEO dus.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

#4: Gebruik online verkoopkanalen

Volgens Statista winkelt 75 procent van de mensen ten minste een keer per maand online. De trend gaat duidelijk in de richting van meer online winkelen. Tegelijkertijd willen veel klanten lokale aanbieders steunen. De eenvoudigste manier om hieraan tegemoet te komen is door uw producten online aan te bieden – bijvoorbeeld in uw eigen webshop of in webshops van partners. Dit maakt uw bedrijf toekomstbestendiger.

#5: Maak optimaal gebruik van je mogelijkheden
Wist je dat je met een lasermachine meer kunt dan je denkt? Het graveren van hout is een veelgebruikt voorbeeld, maar ook een foto in een aluminium plaat behoort tot de mogelijkheden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.