besparen
Saved Read later
Deel dit bericht

Besparen op boodschappen: 5 tips voor vrijgezellen

Het leven wordt steeds duurder, zelfs als je vrijgezel bent. Je hebt dan misschien ‘het geluk’ dat je niet voor een huishouden hoeft te koken, maar je wilt toch zo voordelig mogelijk boodschappen doen. Het maakt namelijk niet uit of je een gezin hebt of alleen woont, geld besparen is tegenwoordig voor de meeste mensen pure noodzaak geworden. Wij hebben 5 bespaartips voor singles op een rijtje gezet.

1. Koop zoveel mogelijk spullen die in de aanbieding zijn

Als je verzorgingsproducten nodig hebt dan kun je het beste naar een drogisterij gaan. want daar vind je vaker de beste aanbiedingen voor shampoo, douchegel, wasmiddel, etc. In de supermarkt is dat veel minder vaak in de aanbieding, bij de drogisterij heb je vaak 1 + 1 gratis aanbiedingen, dan heb je meteen een fles shampoo voor in de voorraadkast, en dat is een prima vorm van besparen.

2. Hou bespaar-apps in de gaten

Apps zoals Too Good to Go, Scoupy, en andere bespaar-apps kunnen je veel geld besparen. Eerstgenoemde is een anti-voedselverspilling app waar supermarkten, bakkers, en andere bedrijven aan meedoen. Als je jezelf aanmeldt dan kun je vaak aan het einde van de dag brood en andere producten voor een prikkie kopen. Gooi het in de vriezer, en je hoeft de rest van de week niet meer naar de bakker.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

bespaar apps

3. Eet samen met vrienden

Gezellig toch? Maar ook voordelig. Als je samen met familie of vrienden eet dan scheelt dat weer in de kosten. De ene dag eet je bij hem, de andere dag bij haar, en op weer een andere dag komen ze gezellig bij jou eten. Je zal zien hoeveel geld het scheelt als je op deze gezellige manier je avondmaaltje weet te scoren. Daarnaast is het lekker om niet dagelijks in de keuken te staan.

4. Investeer in een vriezer

Als je investeert in een vriezer dan heb je goud in handen. Je kunt bijna alles invriezen, zoals brood, soep, vlees, etc. Ook de restjes die je niet op krijgt kun je invriezen zodat je later een makkelijk maaltje hebt. Als je vriezer op een gegeven moment vol is dan kan het zomaar zijn dan je de hele week geen boodschappen hoeft te doen. Daarnaast is het lekker om dat laatste stukje maand te overbruggen.

Bekijk ook:
Hoe bescherm ik mijn belangen bij ontslag tijdens ziekte?

5. Koop verstandig in om te besparen

Voorgesneden uien, eenpersoonsverpakkingen, het lijkt allemaal handig, maar je bent niet voordeliger uit. Je kunt beter een voordeelverpakking van een product kopen en invriezen wat je teveel hebt. Op langere termijn scheelt dat geld. Groot inkopen staat gelijk aan het opbouwen van een reserve. Op een gegeven moment heb je alles in huis, dus is het niet eens nodig om boodschappen te doen. Skip de kleine verpakkingen, sla groot in, en bespaar op termijn.

vriezer besparen

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.