De beste tips om je hal leuk aan te kleden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste tips om je hal leuk aan te kleden

De hal is de ruimte die je als eerste betreedt in je woning. Het is daarom ook de eerste ruimte die een indruk bij gasten achter kan laten. En het is ook de eerste ruimte die je thuis kan laten in je eigen huis. Voldoende reden dus om je hal leuk aan te kleden. Met onderstaande tips ben je snel in staat om je hal leuk aan te kleden.

Tip 1: kies voor een stijlvolle kapstok en/of schoenenkast

De hal is de ruimte waarin je je jas ophangt. Mogelijk is het ook nog de ruimte waarin je je schoenen neerzet. Voor deze handelingen heb je uiteraard wel een kapstok en schoenen kast nodig.

Om je hal direct leuk aan te kleden, zou je voor een stijlvolle kapstok en schoenenkast moeten kiezen. Een stijlvolle kapstok is in tal van soorten te verkrijgen. Zo kun je voor een wandkapstok kiezen, maar ook voor een staande kapstok.

Ook op het gebied van de schoenenkast heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Je kunt voor een lage kast kiezen, maar ook voor een hoge kast. Uiteraard is het ook nog mogelijk om de kapstok en schoenenkast met elkaar te combineren.

Tip 2: hang wanddecoratie op

Een hal is veelal niet de grootste ruimte in je woning. Het is juist een ruimte waarbij de muren relatief dicht op elkaar staan. Mede daarom is het belangrijk om de muren op een leuke manier aan te kleden. Daarmee laat je de muren meer spreken en laat je de hal ook nog eens groter ogen.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Wat je aan de muur in een hal op kunt hangen? Je kunt bijvoorbeeld voor hexagon foto tegels kiezen. Dit zijn kleine tegels die je in een hexagon patroon op kunt hangen. Alleen dat patroon brengt al een prachtige uitstraling met zich mee. Wat het nóg mooier maakt, is dat je de tegels zelf kunt ontwerpen. Je kunt op de tegels zelf je favoriete foto’s af laten drukken. Daarmee laat je de wand nóg meer spreken. Waar je deze tegels kunt bestellen? Bij Modulari!

Tip 3: zorg voor sfeervolle verlichting

Wil je je woning gezellig inrichten? Iets dat in dat geval niet kan ontbreken, is sfeervolle verlichting. Ook in je hal is het aan te raden om voor sfeervolle verlichting te kiezen.

Het mooie is dat je hiervoor meerdere mogelijkheden hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor een fraaie wandlamp kiezen, maar ook voor een fraaie hanglamp aan het plafond. Of hang je in de hal een spiegel op? Dan kun je die spiegel van fraaie verlichting voorzien. Kijk in ieder geval goed naar de verlichting in je hal. Deze verlichting is niet alleen praktisch, maar draagt ook aanzienlijk bij aan de fraaie uitstraling van je hal.

Bekijk ook:
Creëer je eigen wellnesspa thuis met deze top gadgets

Tip 4: leg een fraaie vloermat op de grond neer

Als je je woning instapt, doe je dit mogelijk met vieze schoenen. Alleen om die reden al zou je een goede vloermat bij je voordeur in de hal moeten leggen. Het is ook nog aan te raden om voor een fraaie vloermat te kiezen. Waarom? Omdat je met een fraaie vloermat de hal een nóg fraaiere uitstraling mee geeft. Daarvoor is het wel zaak dat de vloermat bij de rest van de hal past. Stem ‘m goed af op de vloer.

Tip 5: hang een spiegel in de hal op

Tot slot is het advies om een spiegel in de hal op te hangen. Zo’n spiegel staat niet alleen fraai, maar laat de hal ook nog eens groter ogen. Erg wenselijk, aangezien de meeste halletjes in Nederlandse huizen vrij compact zijn.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.