7 situaties die bewijzen dat printers relevant blijven 13
Saved Read later
Deel dit bericht

7 situaties die bewijzen dat printers relevant blijven

De printer is een van de meest wispelturige apparaten die je thuis of op je bedrijf kunt hebben. Soms kun je hem vervloeken omdat hij niet doet wat je vraagt. Soms is het irritant als mensen die zelf geen printer hebben bij jou willen komen printen. Linksom of rechtsom bewijzen deze twee situaties wel dat jouw printer, hoe digitaal we tegenwoordig ook bezig zijn, nog steeds een functie heeft. Daarom kun je gewoon doorgaan met het bestellen van nieuwe cartridges en toners vanuit huis, want wij kennen nog wel meer situaties die bewijzen dat printers relevant blijven.

COVID-19

Ook nu met alle maatregelen rondom COVID-19, het coronavirus, viert de printer hoogtijdagen. Kijk eens om je heen bij hoeveel winkels, horecagelegenheden en dienstverleners er geprinte blaadjes met een boodschap voor het raam hangen. Zolang er middenstand is met een fysieke bedrijfsruimte waar klanten ontvangen worden is, zal er behoefte blijven aan het kunnen communiceren van een zelf geschreven boodschap door middel van een briefje voor het raam of aan de deur.

Sinterklaasgedicht

Zolang er nog mensen zijn in dit land die Sinterklaas vieren met gedichten, zal de printer niet de deur uit gaan. We hebben niet allemaal een mooi, leesbaar handschrift en het is doodzone als het gedicht waar jij hard aan gewerkt hebt vermoord wordt door een ontvanger die het niet zoals bedoeld voorleest omdat hij moeite heeft met jouw handschrift. Daarnaast zijn foutjes op een computer makkelijk hersteld, terwijl dit met pen en papier óf een knoeiboel óf een hoop extra werk oplevert.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Mensen die het internet niet vertrouwen

Er zijn verschillende situaties mogelijk waarbij verwacht wordt dat je een scan van je paspoort opstuurt. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe baan krijgt en de administratieve afdeling van je nieuwe werkgever daar om vraagt. Je kunt zo’n scan ‘gewoon’ per e-mail sturen, maar er zijn ook genoeg mensen die het internet wantrouwen en daarom liever niet hun persoonlijke gegevens een server op sturen. Voor hen is het prettig als ze met hun all in one printer een kopie kunnen maken van hun paspoort en deze per post naar de werkgever kunnen opsturen.

7 situaties die bewijzen dat printers relevant blijven 15

Voordrachten geven

Mensen blijven voordrachten geven. Denk daarbij aan speeches of presentaties. Daarbij gebruiken we graag een afgedrukte tekst op blaadjes, zodat we niet alles uit ons hoofd hoeven te leren. Lang niet iedereen vindt het handig om dit te doen vanaf het scherm van een telefoon of tablet, waarop de letters doorgaans kleiner en minder goed leesbaar zijn dan vanaf papier. Ook geeft papier de mogelijkheid om nog aantekeningen bij de tekst te kunnen maken. Veel sprekers zullen dus geen afscheid willen nemen van de printer.

Muziek maken

Maak je muziek, dan is de printer je vriend. Als je (nog) niet alles uit je hoofd kunt, is het fijn als je teksten kunt afdrukken. Datzelfde geldt voor tablatuur, notenbalken en akkoordenschema’s. Zo kun je de input die je nodig hebt op een muziekstandaard plaatsen en lekker doorspelen. Hoewel je als zanger nog weg kunt komen met het aflezen van teksten van het scherm van een telefoon of tablet, is dit buitengewoon onpraktisch wanneer je een instrument wilt bespelen. Je kunt immers niet de hele tijd tussendoor swipen.

Bekijk ook:
Trendsetters in marketing: hoe blijf je relevant?

Scriptie inleveren

Van scripties bestaan doorgaans zeker een paar fysieke exemplaren. Niet alleen vinden scriptiebegeleiders het vaak prettig om de tekst op papier te kunnen doornemen, als afstuderend student wil je natuurlijk ook een exemplaar van je scriptie hebben om te laten zien en om in de kast te zetten. Natuurlijk kun je hem bij een drukker laten afdrukken, maar dat is prijzig. Dan is het prettig als je zelf een printer hebt om de scriptie waar jij hard aan gewerkt hebt te kunnen afdrukken.

Contracten en officiële brieven ondertekenen

Officiële documenten die ondertekend moeten worden, moeten op papier bestaan om op een rechtsgeldige manier ondertekend te kunnen worden. Denk daarbij aan een contract bij een nieuwe werkgever, een koopcontract, huwelijkse voorwaarden, een testament enzovoort. Ook als je opzegt bij je werkgever moet je een ontslagbrief ondertekend inleveren. Voor al deze zaken is een printer dus noodzakelijk. Tot een breed geaccepteerde oplossing met bijvoorbeeld het ondertekenen van een officieel document met je DigiD ingevoerd wordt, kan de printer dus niet de deur uit.

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.