7 manieren om teambuilding leuk te maken! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

7 manieren om teambuilding leuk te maken!

Een teamuitje kan soms meer als verplichting voelen dan als een leuke activiteit om je collega’s beter te leren kennen. Dat is zonde, want een team dat elkaar goed kent kan beter functioneren. Het is keer op keer in de praktijk bewezen dat collega’s die goed met elkaar kunnen communiceren, een soepelere samenwerking hebben.

Op zoek naar leuke ideeën om je volgende teamuitje onvergetelijk te maken! Dan hebben we hier een paar toppers op een rijtje gezet!

Pubquiz

Bij de typische vrijmibo trekken collega’s die elkaar al kennen snel naar elkaar toe. Dit kan lastig zijn voor nieuwkomers, vooral als ze geen alcohol drinken. Een pubquiz is een leuke manier om elkaar te leren kennen, en om erachter te komen waar hun kennis ligt. Misschien heeft je nieuwe collega wel net zo’n passie voor geschiedenis als jij!

Escape room

Het ontrafelen van raadsels onder tijdsdruk is een geweldige manier om achter de eigenschappen van je collega’s te komen. Kunnen ze tegen stress? Zijn het leiders of volgers? Door het speelse element zijn er geen hoge verwachtingen zoals op de werkvloer. Iedereen kan dus elkaars karakter leren kennen zonder dat er veel op het spel staat (behalve het spel zelf).

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Kerstpakket bestellen

Door zaken zoals het kerstpakket bestellen een gezamenlijke taak te maken, kom je veel te weten over je teamleden. Het klinkt misschien als een kleine opdracht, maar er zullen flink wat compromissen gesloten moeten worden. Houd het luchtig, en zorg ervoor dat iedereen uiteindelijk iets leuks in zijn kerstpakket krijgt. Zo kun je het zelfs een gezellige jaarlijkse traditie maken!

Vrijwilligerswerk

Samen iets goed doen voor de maatschappij kan een ontzettend goede ervaring zijn. Zo herinneren we ons eraan dat er belangrijkere zaken zijn dan die opdracht die niet zo lekker ging op werk. Ook komt het beste van de mens naar voren tijdens vrijwilligerswerk. Ga dus samen naar een bejaardenhuis, of knap samen een oude speeltuin op!

Vul een persoonlijkheidstest in

Laat iedereen een persoonlijkheidstest invullen, en bespreek vervolgens de resultaten. Zorg dat het team van elkaar weet wat de krachtige en zwakke punten van hun persoonlijkheid zijn, en hoe zich dat op de werkvloer uit. Zo kan iedereen inzien dat bepaald gedrag niet voortkomt uit koppigheid of een passieve houding, maar dat persoonlijkheden simpelweg verschillen.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Houd een quiz over het bedrijf

Verzamel iedereen in een gezamenlijke ruimte, en houd een quiz die specifiek gaat over de werknemers en het bedrijf. Dit mag ontzettend triviaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals: ‘Welk merk computermonitor gebruiken we?’, ‘Wanneer is het bedrijf opgericht?’ of ‘Wat is de favoriete lunch van de baas?’. Het is een nonchalante manier om bewustheid van de omgeving aan te moedigen.

‘Wie ben ik?’

Het is een klassieker, maar het blijft leuk. Iedereen schrijft de naam van een bekendheid op een papiertje. Vervolgens krijgt iedereen een willekeurig briefje op zijn rug geplakt. Iedereen moet er met ja- en nee-vragen achter komen wie ze zijn. Communicatie is hierbij erg belangrijk, en het kan ook nog eens hilarische situaties opleveren.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.